Sport

2015.09.08. 19:09

Újra együtt készül a csapat - A női pólósok októberben kezdik a bajnokságot

Dunaújváros – Hétfőtől már teljes kerettel dolgozik a Dunaújvárosi Főiskola VE női vízilabda együttese, amely megváltozott szakmai stábbal vág neki az októberben kezdődő szezonnak.

Gallai Péter

Az együttes felnőtt – Menczinger Kata, Garda Krisztina – és junior – Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Szilágyi Dorottya – versenyzői egyaránt világbajnokságon szerepeltek, majd ezeket követően jól megérdemelt pihenőjüket töltötték. Így a klub többi tagja egyéni edzéstervvel kezdte el a munkát. A csapat teljes létszámmal hétfőtől dolgozik együtt, azaz mégsem, ugyanis hosszab időre kiesett Sinka Gréta vállműtét miatt, s szintén operáció után van a holland légiós, Carolina Slagter, ez vár Mchunu Hlengiwére is, s még kérdés Horváth Brigitta ujjproblémájával mi lesz. A játékoskeretben eddig nincsen nagy változás, Brávik Fuzsina befejezte pályafutását a medencében, s átkerült a szakmai stábba, ugyanis Mihók Attila vezetőedző segítője lesz a szezonban.

Érkezett a kapus, Lekrinszki Gina (Szentes), valamint az egyaránt 2000-es születésű Huszti Vanda (Eger) és Lantos Krisztina (Újpest).

– A héten egyesek alapozással kezdtek, a többiek pedig folytatták a megkezdett munkát. A sorsolás alapján a bajnokság október harmadikán egy hazai mérkőzéssel kezdődne a címvédő Újpest ellen, ám mivel mindkét csapat Oroszországban vesz részt egy hatcsapatos klubtornán, így a találkozót elhalasztjuk egy későbbi időpontra. Kirisiben október elsejétől hatodikáig leszünk, majd tizedikén már a Szentessel játszunk itthon a bajnokság nyitófordulójában rangadót. A válogatott programja miatt ősszel a bajnokságban nem sok mérkőzést rendeznek, az alapszakasz egy része már november közepéig lezajlik. Közben, november tizennegyedikén Magyar Kupa selejtezőt is játszunk, ahol szintén nem lesz könnyű dolgunk, hiszen az első két hely valamelyikén kell végeznünk abban a csoportban, ahol a BVSC és a Szentes is szerepel – részletezte a menetrendet Kis-Primász Ágnes szakosztályvezető.

Ami pedig a női bajnokságot illeti: az alapszakaszt két csoportra osztották, az A-ban az előző szezon első hat helyezettje, sorrendben az Újpest, a Szentes, a DFVE, a BVSC, az Eger és a Szeged szerepel. Az alsóházban, a B-ben a Kópé ÚVSE, a Tatabánya, a Kecskemét és az Újpest játszik.

 

Az idei menetrend

2. forduló, október 10. szombat: DFVE – Szentes. 3. forduló, október 17. szombat: BVSC – DFVE. 4. forduló, október 24. szombat: DFVE – Eger. Október 31. szombat: Szeged – DFVE. 1. fordulóból elhalasztva, november 7. szombat: Újpest – DFVE. 5. forduló, november 18. szerda: Szentes – DFVE. A kezdési időpontok még nem ismertek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!