Sport

2016.10.19. 18:38

Újra hazai pályán a DPASE - Csak koncentrált játékkal lehet legyőzni a dabasiakat

Dunaújváros - Az NB III-as labdarúgó-bajnokság Közép-csoportjának tizenkettedik fordulójában az eredeti sorsolás szerint szombaton játszott volna a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata, de új időpontban, pénteken 18 órakor fogadják a Dabas-Gyón FC gárdáját.

Gróf András

A változás oka, hogy szombaton délután a Dunaújváros Stadion ad otthont a Vác FC - Szeol SC NB II-es összecsapásnak. A dunaújvárosiak tehát a listavezető Szigetszentmiklós ellen aratott bravúros szombati győzelmet követően ismét hazai környezetben lépnek pályára. A papírforma alapján talán könnyebb dolga lesz a bajnoki tabella tizenhatodik helyén álló Dabas-Gyón FC ellen Dobos Barna vezetőedző tanítványainak, de a fiatal gárdának nem szabad lebecsülni egyetlen ellenfelet sem.

- Örülök neki, hogy a múlt héten elértük a célunkat, és a rúgott gólok száma is dicséretes. Szerintem a nézők is élvezték a mérkőzést. Jó dolog, hogy a kigondolt taktikát meg tudta a csapat valósítani. Ezen az úton kell tovább haladni, akkor szép eredményeket érhetünk el a jövőben. Nem szabad azonban, hogy megtévesszen minket a Dabas-Gyón FC helyezése. Igaz, hogy esélyesként lépünk pályára, de rendkívül koncentrált játékra lesz szükség mindhárom bajnokipont megszerzéséhez. Vannak kisebb sérültjeink, akik közül elsősorban Dorogi Renátó játéka kérdéses.

Az elmúlt heti két gólszerző, Tóth Tibor (balra) és Dobos Áron (jobbra) között a Dunaújváros PASE vezetőedzője, Dobos Barna Fotó: Ady Géza

A Szigetszentmiklós elleni összecsapáson Tóth Tibor szerezte az újvárosiak második találatát.

- A múlt héten sikerült meglepnünk az ellenfelünket, és sokkal motiváltabbak voltunk. Több jó egyéni teljesítmény is akadt a védelemben, és támadó szekcióban is. Pénteken a találkozó elején kell belőni a helyzeteket, akkor nem lehet probléma.

Az előző fordulóban Dobos Áron gólja jelentette a kegyelemdöfést.

- Fegyelmezett játékkal megszakítottunk az ellenfél tíz mérkőzés óta tartó győzelmi sorozatát. A jövőben is szeretnék bizonyítani minden mérkőzésen.

A további párosítás: Békéscsaba Előre II - Paksi FC II, Pénzügyőr SE - Szekszárdi UFC, Szigetszentmiklós - Ferencvárosi TC II, Méhkeréki SE - Komlói Bányász, Hódmezővásárhelyi FC - Szentlőrinc SE, Dunaharaszti MTK - Várfürdő-Gyulai Termál FC, FC Dabas - Budafoki MTE, Pécsi MFC - Mórahalom SE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!