Sport

2014.05.14. 17:50

Újra vébéfutam az öbölben

Két év szünet után ismét lesz a dunaújváros öbölben Formula–2-es világbajnoki futam.

Agárdy Csaba

A hétvégén tizenhárom ország huszonnégy motorcsónak-versenyzője áll rajthoz a dunaújvárosi futamon. A mezőnyben egy magyar, a dunaújvárosi Cserni Béla (Start.hu-Teo.Kft.) szerepel. Mind erről Lengyel László, a viadal egyik szervezője tájékoztatta lapunkat.

Az idei világbajnokság három futamból áll, az olaszországi Brindisiben és Dél-Afrikában találkoznak még a csapatok.

A Formula–2-es hajókról tudni érdemes, hogy a maximális sebességük 190 km/óra, a Mercury motorok 200 lóerősek és 2500 köbcentiméteresek. A futamok végén a motorcsónakok összsúlya a versenyzővel együtt maximum 530 kilogramm lehet.

Legutóbb 2011-ben versenyeztek Formula–2-es motorcsónakosok a dunaújvárosi öbölben (Fotó: archív)

A hétvégére vihart jelez a meteorológiai szolgálat, így adódik a kérdés, mi történik, ha nem lehet megrendezni a versenyt? Lengyel László elmondta, ha az időjárás nem kedvez a futamnak, akkor annak sorsáról a Nemzetközi Szövetség vezetése, illetve a versenyzők bizottsága dönt.

A tervek szerint a program szombaton 10 órakor a szabadedzéssel kezdődik, délután 13 órakor indul a gyorsasági verseny. A Magyar Nagydíj vasárnap 15 órakor rajtol el a kikötői öbölben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!