Sport

2016.08.09. 14:35

Újrajátsszák az EHF Kupa döntőjét szerdán - A Metzingen Dunaújvárosban edzőtáborozik

Dunaújváros - Kedves vendég érkezett Dunaújvárosba kedden. Nem egyedül jött, hanem hozta csapatát is. Konkoly Csaba a német Metzingen vezetőedzője és az a társaság lesz a Dunaújvárosi Kohász vendége, amely az EHF Kupa döntőjét játszotta a Kohásszal.

Jankó Árpád

Ismert a német csapat szakosztályvezetője a magyar Rott Ferenc, akinek felesége Rott Edina a csapat pályaedzője és az utánpótlás-vezetője. - Ezt a látogatást már az EHF Kupa előtt megbeszéltük. A sors hozta úgy, hogy később összesorsoltak bennünket a kupában - indokolta Konkoly Csaba a mostani edzőtáborozást.

- Ez a dunaújvárosi látogatás arra is jó, hogy péntektől részt tudunk venni a Kohász Kupán, ahol komoly csapatokkal tudunk a felkészülés ideje alatt megmérkőzni. A Viborg, a Podravka, a Debrecen, valamint a Békéscsaba, no és a Kohász ellen felmérhető, hogy mi hol állunk.

Konkoly Csaba a Kohász Kupán tesztelheti, hol tart csapata Fotó: Ady Géza

- Más a mostani együttese, mint az amelyik játszott a kupadöntőn?

- Természetes változott. Igazolni kellett öt új játékost, tehát egy új csapatot kell majd szerveznünk. Magyar játékos is tagja a keretünknek, ő Szekerczés Luca.

- Mik Konkoly Csaba elképzelései, tervei?

- Hasonlóak a tavalyihoz. Minél messzebb szeretnénk eljutni a bajnokságban, a kupában és a nemzetközi sorozatban. A keretemmel az eddigi felfogásban gyakorolunk. Erős, gyors, nagyon lelkes kézilabdával szeretnénk sikereket elérni. Jó úton járunk. Valódi tudásunk a magyar bajnokságban az első hat valamelyikére volna elegendő. Kíváncsian várom a Kohász Kupán a szereplésünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!