Sport

2017.01.16. 19:10

Újvárosi bajnokság: decemberig tart a sorozat, havonta egyszer várják az érdeklődőket

Dunaújváros - Teljesen új a Danubius KSE kezdeményezése. A tollaslabdával foglalkozó egyesület egész évre szóló amatőr sorozatot indít, és ebből hagyományt szeretnének teremteni.

Jankó Árpád

Havi egy ilyen amatőr versenyt kívánnak rendezni év végéig, egészen decemberig. Újdonság, hogy a résztvevők nem kategória szerint játsszák a mérkőzéseket, hanem a tudásszintet figyelembe vevő osztályozásban. Az Újvárosi bajnokság elnevezésű, amatőröknek szóló viadalokon gyerekek, felnőttek, seniorok is indulhatnak. A sorozat első versenyét január 13-án rendezték meg a Dunaújváros Sportcsarnokban huszonhárom résztvevővel. Minden induló öt-hat mérkőzést játszhatott. A következő eredmények születtek.

Az Újvárosi bajnokságban a tudásszint dönti el a kategóriákat Fotó: Zsedrovits Enikő

A kategória: 1. Rostási Tibor, 2. Vagyóczki Dávid, 3. Borbély Hanna és Dénes Gergely. B kategória: 1. Sárosi Ákos, 2. Fülöp Bence, 3. Bölcskei Hanna és Török Donát. C: 1. Vagyóczki Roland, 2. Kovács Nikolett, 3. Belya Viktor és Friedl Ádám. D: 1. Nagy Noel, 2. Kákony Marcell, 3. Vén Levente.

Az A kategória dobogósai: Dénes Gergely, Borbély Hanna, Vagyóczki Dávid, Rostási Tibor Fotó: amatőr felvétel

A Danubius KSE tollaslabdázói január 22-én, Budapesten szerepelnek A kategóriás U13, U17 ranglista versenyen, ahol öt dunaújvárosi tollaslabdázó indul. Ezt követően a hónap végén, január 30-án pedig Dunaújvárosban lesz a felnőttek csapatbajnoki fordulója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!