Sport

2017.06.06. 19:10

Újvárosi triatlon: ismét a hazai élmezőnyben

DUNAÚJVÁROS - A sportbarát közeg már megszokhatta: július első hétvégéjén ismét itt az Aquarius Triatlon. Megannyi versenyszám, megannyi kihívás az ország egyik legjobb pályáján. Úszás, kerékpározás és futás -nemcsak hősöknek.

Szabó Szabolcs

Bevezetésként egy kis házi (triatlon)sporttörténet: Az Aquarius Triatlon 2014-ben baráti versengésnek indult, ahol a sportos társas kapcsolatoknak köszönhetően nem csak Dunaújvárosból, de szomszédos városokból is érkezetek indulók. Ez az első, 50 fővel megrendezett féltávú triatlonverseny olyan jó hangulatúra sikeredett, hogy a résztvevők illetve szervezők eldöntötték, jövőre lesz folytatása az eseménynek. Ekkor ismét kiemelten fontos szempont volt a családias hangulat. A 2015-ös és 2016-os megmérettetés 200 fölötti versenyzővel a vártnál is sportosabbra sikerült, jól mutatja ezt, hogy a triatlonszakma nagymenőinek száma is évről évre nőtt (a teljesség igénye nélkül: Malatinszky Zsófia,Veréb Dávid, Bartos Dávid, Szabó Atesz, Boronkay Peti...) miközben a hangulatra sem volt panasz.

Magáról a versenyről a szaksajtó és a visszajelzések alapján a versenyzők is kizárólag hihetetlenül pozitívan vélekedtek, így a rendezőség az elmúlt évek után, 2017. július 2-án is nekifut az Aquarius Triatlon Verseny lebonyolításának.

- Évről évre próbálunk fejleszteni, többet adni a résztvevőknek. Mindezt úgy, hogy megőrizzük a verseny sajátos és egyedi hangulatát. Az idei verseny fővédnöke Kovács Judit, a Dunaferr SE elnökségi tagja. Fontos kiemelni, hogy az önkormányzat és DVG Zrt. is a verseny mellé állt, így bízunk benne, hogy idén is közel félezer sportoló méretteti meg magát az újvárosi triatlonversenyen, amelynek már országos, sőt, ha pusztán csak a nevezéseket nézzük, nemzetközi hírneve is van - mondta el lapunknak Makai Gábor, a DTSE vezetője, aki a részletekről is beszámolt a Hírlapnak:

- Még várjuk a nevezéseket. Az idei évre több változás is történt. A megszokott távok mellett egyéniben lehet még nevezni negyedtávra is. Sikerült megállapodnunk egy sportszergyártóval, aki támogatja a félmaratoni versenyünket, így még arra is várjuk a nevezőket. A korábbi évekhez hasonlóan egy igazi családi napot szeretnénk kínálni, így számos kiegészítő program is várja majd a versenyre kilátogatókat - tette hozzá Makai Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!