Sport

2015.04.17. 20:19

Újvárosi újonc a keretben

Dunaújváros - Kedden a franciák ellen játssza utolsó, immár tét nélküli Világliga selejtezőjét a magyar női vízilabda-válogatott.

Gallai Péter

Az olaszok elleni imperiai vereség alkalmával már eldőlt, hogy Merész András szövetségi kapitány együttese nem juthat be a szuperdöntőbe, amire a csoportelsőnek van lehetősége. Ennek ellenére komolyan veszik az utolsó meccset is, amelyre majd tizennégy játékos utazhat el. A keretből ezúttal hiányoznak az Újpest Euroliga négyes döntőjére készülő játékosai.

Így a legtöbb vízilabdázót a Dunaújvárosi Főiskola VE klubjából hívta be a kapitány, számszerint hetet: Kasó Orsolya, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Menczinger Kata, Horváth Brigitta, Szilágyi Dorottya és Vályi Vanda készül a mérkőzésre. Közülük utóbbi, a tizenhatodik életévét augusztusban betöltő ifjú tehetség először ugorhat medencébe a válogatott színeiben.

- Nagyon hirtelen jött ez az egész, mivel a bakui Európa Játékokra készülünk az utánpótlás kerettel, szerdán kezdtük az edzéseket Dunaújvárosban, aminek a végén Mihók Attila hívott, hogy mennem kell. Hirtelen elég furcsa volt, hogy össze kell pakolnom, de nagyon örülök, hogy rutinosabb játékosok között készülhetek. Minden tőlem telhetőt megteszek ebben az új környezetben. Sokkal magasabb szinten kell teljesíteni, egy másik rendszerben, ami különbözik a dunaújvárosi csapatétól. Úgy érzem, jól megy a játék, de még rutintalan vagyok kissé. Jól érzem magam, sok az ismerős is - utalt klubtársaira is Vályi Vanda a szövetség holnapján megjelent nyilatkozatában.

A magyar válogatott szombaton utazik majd el Franciaországba, Nizzába, ahol a helyiek elleni mérkőzés április 21-én, kedden 19 órakor kezdődik.

A csoport állása: 1. Olaszország 12 pont, 2. Oroszország 11 pont, 3. Magyarország 7 pont, 4. Fraciaország 0 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!