Sport

2016.11.10. 17:40

Újvárosiak a válogatottban - A magyar csapat kétszer is összemérte tudását a szlovén U21-es együttessel

Dunaújváros - Ezen a héten felkészülési mérkőzésen kétszer is összemérte erejét a magyar és a szlovén U21-es futsalválogatott.

Gróf András

Kedden este Benedikten a jó játékerőt képviselő hazaiak ellen 3-1-re nyertek a magyar fiatalok. A együttes góljait a dunaújvárosi Józsa Tamás és Klacsák Bence, valamint Sáhó Kristóf szerezte. Másnap a büki sportcsarnokban csaknem telt háznyi szurkoló előtt lejátszott visszavágón 4-4-es döntetlen lett a végeredmény. Ezen az összecsapáson Józsa Tamás ismét betalált, míg a nemzeti csapat további találatait Apatini Márk, Hajmási Milán és Vas Ádám lőtte.

Az újvárosiak fiatalja, Józsa Tamás mindkét meccsen betalált
Fotó: mlsz.hu

A magyar csapat szövetségi edzője, Fehér Zsolt, aki a Dunaferr-DUE-Renalpin szakvezetője is, a következőképpen értékelte a válogatott teljesítményét.

- A legutóbbi mérkőzés után is elmondtam, egyre érettebb a játékunk, és a csapatból egyre többen járnak közel a felnőtt válogatottsághoz. Az első találkozón végig fegyelmezetten játszottunk, jól támadtunk le, és sok labdát szereztünk. Nagy sebességgel játszottunk, pedig a játékosok nincsenek hozzászokva az ilyen magas ritmusú mérkőzésekhez. Örülök, hogy ilyen gyorsan sikerült felvenniük a nemzetközi szint ritmusát, és felülkerekedtünk egy kiváló ellenféllel szemben.

A második találkozó döntetlenje ellenére elégedett vagyok a csapat teljesítményével, mert a keddinél is jobb játékkal rukkoltunk elő. Végig domináltunk, és egészen a hajráig tartottuk az előnyünket. Az ellenfél háromgólos hátrányban azonban levitte a kapusát, így öt a négy ellen támadott. Ekkor a szerencsével sem álltak hadilábon, így az utolsó pillanatokban kiegyenlítettek. Ha kicsit frissebb lett volna a csapat, akkor minden bizonnyal kivédekeztük volna a végét, de a hajrára kijött a fáradtság a játékosokon.

Le a kalappal a srácok előtt, rengeteget dolgoztak az elmúlt napokban, és szépen búcsúztattuk el a kiöregedő kilencvenötös születésű játékosokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!