Sport

2013.10.21. 18:10

Üstökösök tornája

Október 25-27-én rendezik meg Dunaújvárosban kilencedik alkalommal az Üstökös Kupa kézilabda-tornát.

Jankó Árpád

A dunaújvárosi rendezvény népszerűségét bizonyítja, hogy minden évben üdvözölhetnek a helyi rendezők olyan együtteseket, amelyek évről évre elhozzák fiatal kézilabdázóikat erre a versenyre.

Az utánpótlás-viadal helyszínei lesznek a Dunaújváros Sportcsarnok és a város tornatermei. A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia mellett a Fejér Megyei Kézilabda Szövetség és a Dózsa György Általános Iskola vállalta hivatalosan a rendezést ebben az évben is. Hét korosztályban lépnek pályára a csapatok. A nyolc és kilencévesek szivacslabdával játszanak. A kupán a résztvevők felső korhatára tizennégy év.

A háromnapos torna lelke , főrendezője ismét az akadémia edzője Takács Józsefné, akitől arra kértünk választ, vajon országszerte minek köszönhető a kupa népszerűsége.

- Először is jó a verseny időpontja, hiszen a csapatok az Erima bajnokságra készülnel, és arra ez kiváló felmérési, felkészülési lehetőséget jelent. Az előző nyolc évben megszerették az edzők, az egyesületek az Üstököst. Mindig jól érezték magukat nálunk a gyerekek. Kiváló volt az ellátás, a szállás, az étkezés eddig. Az is mellettünk szól, hogy az ország közepe vagyunk, tehát a távolság sem túl nagy. Arról nem is beszélve, hogy a torna szakmailag is jelentős a résztvevők számára. Szegedtől kezdve Szombathelyig, Győrtől Törökszentmiklósig jönnek hozzánk csapatok.

Természetesen a dunaújvárosi sportiskola, a DAC gyerekei és az akadémiánk csapatai is indulnak a tornán. A játékvezetők felkérése megtörtént, orvosi ügyeletet megszerveztük, a szállás a Rudas iskola kollégiumában, az étkezés pedig a Campus Étteremben rendelkezésre áll. Várjuk, hogy főképp szombaton és vasárnap reggeltől estig pattogjon majd a labda. Borítékolható, hogy a szülők révén a hangulat is nagyszerű lesz.

Takács Józsefné természetesen nem titkolta, hogy a dunaújvárosi szakemberek éles szemmel figyelik majd az ország különböző pontjairól érkező tehetségeket is. S ha lehet, meggyőzik őket, hogy Dunaújvárost válasszák a kézilabdázásra. Akik netán rövidesen a dunaújvárosi fiú- vagy lánycsapatokat fogják erősíteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!