Sport

2012.11.21. 16:07

Rajtol az úszó EB, megyei versenyzőkkel

Fejér megye - Balog Gábor, Sebestyén Dalma és Takács Krisztián révén három megyei úszó áll rajthoz a csütörtökön kezdődő rövidpályás Európa-bajnokságon.

Gallai Péter

Az olimpia után az első komoly megmérettetés  lesz a franciaországi viadal,  a tizenhatodik rövidpályás Eb-n harmincöt ország  425 versenyzője indul. A magyar válogatott tizenöt tagú keretében a Dunaferr-DVSI-t Balog Gábor (50, 100, 200 hát) és Takács Krisztián (50, 100, 50 pillangó), a Hullám '91 UVE-t pedig Sebestyén Dalma (50, 100, 200 mell, 100, 200, 400 vegyes) képviseli.

Megyénk úszói a rövidpályás Eb-n, Balog Gábor (balra) és Takács Krisztián, a kisképen Sebestyén Dalma (Fotó: Vohlmann György)

A két dunaújvárosi fiú ott volt a londoni olimpián,  utána jól megérdemelt pihenőjüket töltötték, és  bizony nem volt egyszerű az újrakezdés.  
- A közel két hónap szabadság után éreztem, hogy "eltűntek" az izmaim. Ráadásul az Eb után két héttel világbajnokság is lesz, így december  közepéig  nincsen lazítás. Tavaly száz gyorson sikerült dobogóra állnom, most sem lenne rossz valami hasonló - mondta Takács.

Balog Gábor szerint   rövid pályán az a döntő, ki hogyan tud a víz alatt delfinezni, kétszáz háton, legerősebb távján döntőbe várja magát. Edzőjük, Kovács József is finálékat vár a fiúktól.

Az ifi korú és a korosztályos  ifjúsági, serdülő   Európa-bajnokságokon aranyérmeket szerző   Sebestyén Dalma számára nagy fegyvertény, hogy a felnőttek között szerepelhet a magyar válogatottban. Sárdi Ákos tanítványának  elsősorban a tapasztalatszerzés lehet a célja, de a kétszázas távokon nem elképzelhetetlen számára a középdöntő, vagy akár még a döntő sem.  A kontinensviadal csütörtöki nyitónapján mindhárom megyei versenyző   bemutatkozik:  Takács  Krisztián ötven gyorson, Balog Gábor kétszáz háton, míg Sebestyén Dalma ötven mellen és  kétszáz vegyesen áll rajthoz. Az előfutamok  kilenc órakor kezdődnek, az elődöntőket és a finálékat pedig  16.30 órától rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!