Sport

2017.04.04. 16:40

DUE-Maarks: utolsó csata a döntőért

Szerdán este hét órától a szezon egyik legfontosabb meccsén száll medencébe női vízilabdacsapatunk, amely két találkozó után 1-1-re áll a döntőért folytatott küzdelemben a BVSC gárdájával. A lányok továbbra is nagyon számítanak a lelkes szurkolóik támogatására.

Szabó Szabolcs

A krimi műfajának nagy klasszikusai is csettintenének a Dunaújváros és a BVSC női pólóbajnokság elődöntős mérkőzéseinek forgatókönyvét szemlézve. A vérforraló izgalmak a sportág szinte minden szépségét felvonultatták a meccsek során, számunkra azonban némileg kesernyés lehet a mérleg a fővárosi visszavágó után, ahol gyakorlatilag egy megnyerhető derbit buktak el büntetőkkel hölgyeink.

Mihók Attila tudja a siker receptjét - szükség is lesz rá szerdán este a szezon egyik kulcsrangadóján
Fotó: Ady Géza

Mihók Attila, a DUE Maarks vezetőedzője érthetően csalódottan fogalmazott lapunknak adott interjújában.

- Tény, okoztunk néhány kellemetlen meglepetést magunknak az elődöntő második összecsapásán, éppen ezért az elmúlt napokban ennek okait próbáltuk feltárni és kezelni. Az ilyen párviadalokhoz szükséges fizikai, erőnléti munkát már korábban becsülettel elvégeztük, a taktikai elemeket begyakoroltuk. Most a mentális felkészülésre fókuszáltunk. Rendbe kellett tennünk az alapokat, újra felfedezni magunkban azokat az értékeket, amelyek csapatunkat jellemzik. Bár fiatal gárda a mienk, ebben a szezonban is több nagy csatában mutattunk karakteres arcot. Úgy vélem, fő erősségünk, hogy tudtunk közösségként működni, csapatként megoldani a ránk váró feladatokat. A szakmai stábbal a lányok hitét próbáltuk megerősíteni. A BVSC a fővárosi meccsen vert helyzetből jött vissza, és fordította a maga javára a találkozót. Az volt a célunk, hogy két mérkőzésen lezárjuk ezt a párharcot. Sajnos ez nem sikerült, ám természetesen nem adjuk fel. A szezon előtt a döntőről álmodoztunk, és sokat dolgoztunk azért, hogy ezt a tervünket valóra váltsuk. Ma este mindent meg fogunk tenni azért, hogy mi játszhassunk az aranyéremért az újpestiekkel - mondta el Mihók Attila tréner, aki a dunaújvárosi uszoda kiváló hangulatáról is beszélt: - Köszönettel tartozunk azoknak, akik eddig is mellettünk álltak, most is számítunk lelkes szurkolóink támogatására, akik már korábban is óriási energiákat szabadítottak fel bennünk. Együtt ezúttal is sikeresek lehetünk.

Reméljük, Mihók Attilának igaza lesz, és lányaink jó formában, lendületesen és ellenállhatatlanul pólóznak majd szerdán este 19 órától a BVSC Zugló gárdája ellen, amely vélhetően nem mond majd le könnyedén finálés terveiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!