Sport

2013.05.21. 13:48

Ütős sikerek a tollaslabdázóktól

Dunaújváros – A közelmúltban három eseményen voltak érdekeltek a Dunaújvárosi Danubius KSE tollaslabdázói. Ezekre már a Dunaújváros Sportcsarnok röplabda-termében készültek.

Jankó Árpád

Először Pécsett szerepelt az U15-ös országos bajnokságon Babos Gábor és Tóth Réka. Babos Gábor egyéniben hatodik, fiú párosban pedig a harmadik helyen végzett. A bronzérem nagy sikernek könyvelhető el. Réka számára ez a kategória magasabb a sajátjánál, így az elért tizedik hely is dicséretesnek számít. Ráadásul lány párosban a hatodik helyet is megszerezte.

Itthon rendezett egy időben két viadalt a Danubius egyesület. Országos felnőtt C és D kategóriában és az országos szenior bajnokságban vettek kézbe ütőt a résztvevők. Nyolc egyesület ötven tollaslabdázója versenyzett. A dunaújvárosi klub felvonultatta a teljes sorát. Indult: Mészáros Attila, Jakab János, Gálházi Gyula, Lehoczky Levente, Lehoczky Attila, Tóth Tamás, Babos Gábor, Rostási Tibor, Varga Gabriella, Tóth Réka, Sója Angéla. A Danubius összesen tizenhárom érmet szerzett.

Szombaton is rendeztek egy viadalt a városi sportcsarnokban. Az Újvárosi Amatőr Bajnokság májusi fordulójában Dunaújváros és a városkörnyéki települések tollaslabdázói, fiatalok és idősebbek szerepeltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!