Sport

2014.04.14. 20:35

Aranyért játszhatnak: A DF vízilabdázói megnyerték a harmadik meccset

Hétfőn este az Újpest otthonában az elődöntő harmadik összecsapását játszotta a Dunaújvárosi Főiskola női vízilabda együttese. A lányok magabiztos sikert aratva jutottak be a döntőbe.

Gallai Péter

A szombati, dunaújvárosi sikerrel összesítésben 2-0-ra vezető vendégek arra készültek, hogy ismét nyerni tudnak idegenben, ezzel pedig bejutnak a bajnoki döntőbe. Egyébként eredetileg hétfőn öt órakor kezdődött volna a találkozó, erre készülve indult Mihók Attila csapata Budapestre, ám nem sokkal előtte kapták az értesítést, hogy a kezdés este fél kilencre módosul és a kinti medence helyett bent játszanak. Az csak egy zárójeles megjegyzés, már vasárnap lehetett tudni, hogy az időjárási körülmények nem éppen alkalmasak szabadtéri összecsapás megrendezésére.

Bár, mint Mihók Attila, a DF mestere korábban mondta, mindegy, hogy délelőtt tizenegy, vagy este kilenc óra a kezdés, ugyanúgy tudni kell nyerni mindkét időpontban.

Mihók Attila a hétfői találkozóra ismét nyerő taktikát dolgozott ki, így készülhetnek a fináléra (Fotó: A. G.)

UVSE – DFVE 6-14 (1-3, 3-4, 0-2, 2-5)
Vezette: Vogel, Marjay.
Újpest VSE : Barna – Ritz, Kisteleki H., Kövesdi, Sikter 2, Kuna 1, Kumi 2. Csere: Hertzka, Miló Sidló, Bicskei, Zhang 1, Kiss Azumah. Vezetőedző: Áts Bertalan.
Dunaújvárosi Főiskola VE: Kasó – Szilágyi, Menczinger K. 1, Gurisatti G. 2, Miskolczi 2, Garda, Csabai 5. Csere: Wyckoff (kapus), Sinka 1, Brezovszki 1, Ziegler, Horváth 2, Andresz, Polák Zs.. Vezetőedző: Mihók Attila.
Gól emberelőnyből: 5/3, illetve 12/4.
Gól ötméteresből: 2/1, illetve 2/2.

Remekül kezdte a dunaújvárosi együttes a találkozót, az első negyedben már magabiztos előnyt harcoltak ki Menczingerék. Bár ez a folytatásra még nem jelentett semmit, hiszen a korábbi találkozókon is bizonyította az Újpest, hogy nem adja könnyen a bőrét. Most viszont ezt nem tudták megmutatni a hazaiak, hiszen a DF végig kezében tartotta a derbit, és a hátralévő időben három találatnál közelebb nem engedték az Újpestet. Az utolsó negyedben pedig már örömjátékot mutatott be a dunaújvárosi gárda. A sikerben az is nagy szerepet játszott, hogy a vendégek ászát, Kistelekit a 19. percben cserével végleg kiállították, így leggólerősebb játékosukat veszítették el.

A másik ágon is befejeződött a párharc, a címvédő és alapszakasz győztes Eger a harmadik meccsét is elveszítette a Szentes ellen, így a döntőben a csongrádi alakulat lesz a Dunaújvárosi Főiskola ellenfele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!