Sport

2016.06.28. 15:35

Vakáció és pólósuli a medencében

Dunaújváros - Értik, sőt szeretik a viccet a dunaújvárosi pólóstársadalom legendás figurái. Egymást (is) csépelték szombaton a medencében.

Szabó Szabolcs

A sportági okosok már évek óta hangoztatják, hogy a nemzetközi és magyar póló is némi átpozicionálásra szorul, hiszen úgy lehetne igazán piacképes látványsportot faragni e remek játékból, ha a fontos bajnokságokat inkább a nyári időszakban rendeznék az illetékes szövetségek. A nagy pólóreformra még várni kell, ám a helyi vízilabda-fellegvár, a Dunaújvárosi Egyetem Vízilabda Egyesülete a vakációra összepontosítva igazi pólóünnepre hívta a sportolóit, a szülőket, a szurkolóit, no és természetesen a hátországát, azaz az egykori vízilabdázókat is.

A zsúfolt meccskínálatban szinte minden korosztály megmutathatta tudását, az utolsó két derbin a múlt, a közelmúlt és a jelen karakteres játékosai szálltak medencébe - természetesen az életkori besorolás szerint. A hölgyeknél a válogatott klasszisok sorát felvonultató rutinos kollektíva magabiztosan tartott oktatást a jelen és a jövő tehetségeinek. Sajnálatos tény, a helyi felnőtt férfi póló nem most tempózza aranykorát, így az Öreg Fiúk és a Vének ütközete vaskos életjelnek is felfogható volt: Újvárosba ismét elférne végre egy formátumos férfi csapat. A felek ennek megfelelően kezdték, a szpíker által csak az évezred mérkőzésének minősített derbit. Az Öreg Fiúk inkább alapoztak még gyorsaságukra, míg a Vének ésszel és látványosan pólóztak. Zancsman tréner szigorú utasításait és némi pezsgős frissítéseit követendőn. A vége becsületes döntetlen lett, az ötödik negyed pedig már hűs sörök mellett folytatódott.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!