Sport

2017.02.01. 19:25

Dunaferr SE: a sikereket nem kevés veríték árán együtt érték el

Dunaújváros - Hatvanöt év telt el a kezdeti útkereséssel, rengeteg elszánt munkával és az értékek megbecsülésével. Nem csak csillogás, de nehéz időszakok is jellemzik azt a több emberöltőnyi sikersorozatot, ami a Dunaferr SE eddigi tevékenységét jellemzi.

Balogh Tamás

A születésnapra egy nagyszabású ünnepséggel emlékezett a múlt héten az egyesület vezetősége. Jellemző módon egymás mellett foglaltak helyet a sikerkovácsok, a nagy öregek, az örökös bajnokok mellett a jövőt jelentő utánpótlás-korosztályok képviselői is. Az eseményen egy különleges visszatekintést kaptunk Mátyás Gábortól, a klub jelenlegi ügyvezető elnökétől.

- Ön szerint mit adhatott ez az este az itt megjelenteknek?

- Akik ezen a napon velünk voltak, azok egy, erre az alkalomra összeállított kisfilm segítségével nagyon röviden átélhették azt a hatvanöt évet, ami mögöttünk áll. Tele sikerrel, kellemes élményekkel, küzdelmekkel. Összességében a film láttán és az emlékek hatására, csak egy nagy mosoly kerülhetett az arcunkra.

Mátyás Gábor hitt a talpon maradásban, azért vállalta el a posztot
Fotó: Zsedrovits Enikő

- Elnöksége bizony sok kemény évet is hozott. Újból elvállalná ezt a nehéz munkát?

- Azt gondolom, hogy igen. Ugyanis, ha nincsenek kudarcok és negatív élmények, akkor nem tudunk igazán örülni a jónak sem. Nem lenne összehasonlítási alapunk, ha mindig eredményesek lettünk volna, és mindig a maximálisat tudjuk hozni. Hittem a talpon maradásban, és azért vállaltam el a posztot. Komoly feladatot adtak az első évek, de ma sem tennék másként. Az biztos, hogy amikor átvettem a klub vezetését, nem erre, hanem egy sikeres, nyugodt időszakra számítottam. A gazdasági válság azonban keresztülhúzta a terveimet. Az egyesület sportolóinak, az edzőinek, a vezetőségnek és nekem fontos volt, hogy vállvetve küzdöttünk. Nem adtuk föl. A sikereket nem kevés veríték árán együtt értük el. Szerintem most sokkal jobban tudunk értékelni egy kisebb eredményt is, mintha mindig minden nagyon jó lett volna, és csak hatalmas sikerekről beszélnénk.

- Kívülről úgy tűnik, hogy újra kezd beindulni a szekér.

- A szakosztályokban fiatal edzőink és rengeteg tehetséges gyerekünk van. Kiváló szakmai munka folyik nálunk, amit mi sem bizonyít jobban, mint a sportági szakszövetségek elismerése. Szerencsére ezt anyagiakkal is értékelik. És, ha ez így megy tovább, élünk a lehetőségeinkkel, és a következő olimpiára megint csodát tehetünk. Mindenképpen az egyik legfontosabb dolgunk a kapcsolatok kiépítése azokkal az emberekkel, akik ma is és a jövőben is szeretnének tenni a sportért. Akik a támogatásukkal azokat a helyeket részesítik előnyben, ahol jó munka folyik. A klub vezetésével azt valljuk, hogy emberi kapcsolatok nélkül nem lehet jól működni.

- Az életében a birkózás meghatározó sportág volt. Mára is az maradt?

- Ma Magyarországon a birkózás egy meghatározó sportág. Onnét jöttem, ennek köszönhetek mindent, és ezt nem szégyellem. Azt gondolom, amit lehet, azt vissza is kell adni. Lehet, hogy most jött el annak az ideje, hogy visszaadjak valamit ennek a sportágnak. Ettől függetlenül, mint a klub vezetőjének, mind az öt sportágat egyenlő mértékkel kell, hogy támogassam. Így is cselekszem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!