Sport

2015.01.20. 17:50

Válogatott programokon a pólós lányok

Dunaújváros - Eléggé foghíjas a létszám a Dunaújvárosi Főiskola női vízilabdázóinak edzésein, de szerencsére nem betegség, hanem válogatott elfoglaltságok miatt.

Gallai Péter

Az U17-es válogatott összetartása csütörtöktől vasárnapig Szegeden lesz Mihók Attilának, a Dunaújvárosi Főiskola vezetőedzőjének irányításával, a csapatban Mchunu Hlengiwe mellett Vályi Vanda és Brezovszki Gerda képviseli a DFVE-t. Az U20-as válogatottnak pedig szerdán lesz összetartása, erre előbbi kettő mellett Huszti Dóra kapott még meghívót. Petrovics Mátyás, az U20-as együttes trénere számítana még Gurisatti Gréta és Horváth Brigitta játékéra is, de ők a felnőtt válogatottal edzenek.

S, hogy a sornak ne legyen vége: Dunaújvárosból Garda Krisztina és Menczinger Kata is a franciák elleni, jövő heti győri Világliga selejtezőre készül Merész András szövetségi kapitány felnőtt keretével.

Gurisatti Gréta játékára a felnőtt válogatottnál számítanak. Fotó: A. G.

– Eléggé eseménydús időszak elé nézünk. A felnőtt válogatottal Budapesten, majd Győrben készülünk a franciák ellen. Nagyon örülök, hogy Merész András szövetségi kapitány ismét a csapatba hívott, nagy bennem a bizonyítási vágy. A mérkőzésig nagyon sok időnk nincs, de úgy gondolom, egy hét közös munka elég lesz ahhoz, hogy kellően felkészüljünk. Nyerni kell, hiszen ettől a mérkőzéstől is függhet a továbbjutásunk – mondta Menczinger Kata, majd a további folytatásról is szót ejtett:

– Miután vége lesz a válogatott megmérettetésnek, hamarosan, január utolsó napján a bajnokság is kezdődik. A legnehezebb talán az lesz, hogy szerdán és szombaton is játszunk összecsapásokat, nem lesz sok idő a regenerálódásra, vagy a pihenésre. Futószalagon követik majd egymást a mérkőzések, ami rengeteget vesz ki mindenkiből. Azonban jó a fizikai állapotunk, így nem kell tartanunk a feszített tempótól.

A fiatal Mchunu Hlengiwe szerint nehéz is visszarázódni a mindennapos edzésekbe, a mozgásba a hosszú pihenő után: – Úgy érzem, nem lesz gond azzal, hogy ismét csúcsformába kerüljön a csapat. A felkészülés folyamatos, ám most megszakítjuk azzal, hogy többen is szerepelnek a korosztályos és felnőtt válogatottban. Az U20-as válogatottal legfőképp a játékon lesz a hangsúly és a felnőttekkel is meccselünk majd, természetesen az új szabályok szerint, hogy mindenki szokja a megújult rendszert. Csütörtökön viszont már az U17-es válogatottal leszünk Szegeden, ahol szintén a felnőtt válogatott ellen kétkapuzunk. Ez a négy nap már a bakui Európa-bajnokságra való felkészülés egyik fontos állomása lesz. Utána pedig már tényleg nem lesz sok időnk, hiszen január harmincegyedikén a BVSC ellen megkezdjük a bajnoki küzdelmeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!