Sport

2015.04.01. 15:49

Válogatottak a szeren

Dunaújváros - Most már szinte minden hétvége foglalt a dunaújvárosi tornászok számára. Különböző hazai és külföldi viadalokon lépnek fel.

Jankó Árpád

A tornászok zsúfolt programját igazolja az is, hogy a magyar szerbajnokságot a múlt hét végén rendezték meg. De előtte újabb örömhír a kicsik háza tájáról. Friss információ alapján a diákolimpiai I. korcsoportos leány tornász, Bolya Sára nem harmadik helyen végzett, hanem holtversenyben szerezte meg a második helyet klubtársával, Horváth Laurával. És most a szerbajnokságról. Természetesen ezen is indultak a Dunaferr tornásznői. A junior és felnőtt kategóriában zajlott a verseny. Kovács Zsófia a junioroknál (ugrás, felemás korlát), Tóth Dorottya és Horváth Enikő (gerenda, talaj) a felnőtteknél mutatta be gyakorlatát. Ez a kétnapos verseny, mondhatjuk a magyar női válogatott viadalaként szerepelt a műsorban. A kilenc tornásznő között (válogatott csapat) szerepelt Tóth és Horváth.

Tóth Dorottya, aki Török Dániel és Badics Réka edzők tanítványa most jutott be a felnőttek korcsoportjába. Mint gimnáziumi tanuló már csak elfoglaltsága miatt is hátrányban van a többi, idősebb társukkal szemben, hiszen például nem tud részt venni edzőtáborozásokon. Mindenesetre négy szeren tornázik, és bízhatunk a fejlődésében. Ahogy mondani szokták: az idő neki dolgozik. Dorottya ugrásban a hatodik helyen végzett, talajon hetedik lett, gerendán pedig a nyolcadik helyet szerezte meg.

Kovács Zsófia juniorként nem tudott minden szeren indulni, mert a tatai edzőtáborban egy tornaelem javításánál kisebb sérülést szenvedett. Visszafogottan versenyzett ugrásban. Csak felemás korláton tudott teljes értékű gyakorlatot bemutatni Trenka János és Joó Gabriella edzők tanítványa. Ennek ellenére ugrásban mégis harmadik helyet harcolt ki magának a juniorok között, és felemás korláton pedig az első helyen végzett. Nagyon szép gyakorlatot mutatott be dicséretes előadásban a felnőtt Horváth Enikő válogatottunk. Ő ezüstérmet szerzett a győztes Böczögő Dorina mögött.

Ezek után izgatottan és elszántan várják a dunaújvárosi tornászok az április 2-3-án Százhalombattán megrendezésre kerülő Matolay Elek Emlékversenyt. Ez a viadal nemzetközi megmérettetés lesz, mert többek között eljönnek, holland, szlovén, osztrák tornászok is a versenyre. Az egyesületek rendezvényén a magyar torna krémje is szerepelni fog, a legjobbak is ott lesznek Százhalombattán. Csak néhány patinás klubot említünk: Ferencváros, KSI, Békéscsaba, UTE.

Címkék#torna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!