Sport

2017.05.29. 18:55

Változások a női vízilabdázók keretében, Menczinger jövője még kérdéses

DUNAÚJVÁROS A múlt héten Olaszországban edzőtáborozott a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics, jobbára ifikből álló csapata, amelyre a bajnoki négyes döntő vár. Emellett már alakul a felnőtt gárda kerete a következő szezonra, hárman biztosan távoznak, két légiós pedig érkezik.

Gallai Péter

Kezdjük utóbbival: ami már biztos, hogy a Ferencváros most alakult, nagy terveket szövögető női együttesében folytatja a válogatott kapus, Kasó Orsolya, s szintén ide igazolt Huszti Dóra is. Egyébként a Fradi Bujka Barbarát és Kisteleki Dórát is szeretné soraiban tudni, tehát komoly csapatot akarnak építeni. A harmadik eligazoló, válogatott center, Somhegyi Noémi pedig az Egerhez ment. A csapatkapitány, Menczinger Kata még nem döntött a folytatásról.

Szerencsére érkezőkről is be tudunk számolni, Kasó helyére az 1996-os születésű, holland válogatott Laura Aarts érkezik, Kiss Alexandra mellé. A fiatal és tehetséges kapus válogatottja első számú játékosa, aki 2015-ben a világbajnoki döntőben ezüstérmet szerezett, illetve tavaly az Európa-bajnoki döntőben éppen a magyarok fosztották meg az aranyéremtől. Utánpótlás világversenyeken többször is elnyerte a legjobb kapus címet.

A csapat új kapusa, Laura Aarts fiatal kora ellenére már világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérmet tudhat magáénak Fotó: nos.nl

- A holland kapus már tavaly is szeretett volna hozzánk igazolni. Igen, ő keresett meg minket, holland légiósunktól, Carolina Slagtertől is csak jókat hallott rólunk. Laurát hívta az igen jól csengő nevű olasz Catania is, de minket választott. Új játékosunkat nagy tehetségnek tartom, aki fiatal kora ellenére már letette a névjegyét a felnőtt mezőnyben is - mondta Kis-Primász Ágnes szakosztályvezető, aki arról is beszámolt, hogy még egy francia válogatott centerrel is erősítenek.

Menczinger Kata esetében természetesen szeretnék, ha maradna, tárt karokkal várják, de tudják, külföldi kérői is vannak. Egyébként szinte kivétel nélkül volt megkeresése a keret tagjainak, köszönhető ez a remekül sikerült nemzetközi menetelésnek is. Egyébként úgy néz ki, a csapat jelentős részét sikerült egyben tartani.

A válogatott program miatt a múlt heti, olaszországi edzőtáborba jórészt ifistákkal utazott el a csapat, akik szombaton a bajnoki elődöntőben a Szentessel játszanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!