Sport

2014.07.21. 17:25

Kárász Anna sikereinek is örülhettek a Dunaferrnél

Dunaújváros - Tíz arany, három ezüst- és két bronzéremmel zárta szereplését a magyar ifjúsági és U23-as kajak-kenu válogatott a szegedi vb-n.

Gallai Péter

A csapat tagjai túlszárnyalták a vezetőedző minden várakozását, Hüttner Csaba szerint a mieink teljesítményét ráadásul felértékeli, hogy az egész világon növekszik a gyorsasági kajak-kenu népszerűsége: Mindenki azzal számolt, hogy ez lesz a legeredményesebb vb, ami össze is jött, de ettől még nagyon nehéz volt. Tavaly nyolc aranyérmünk volt, most tízet szereztünk. Ráadásul elmondhatjuk, összesen tizenöt érmet gyűjtöttünk be egy olyan világbajnokságon, ahol huszonhárom ország érmet tudott nyerni, ebből tizenkét nemzet aranyat. Ez azt mutatja, hogy a kajak-kenu sportág nemcsak Magyarországon, hanem az egész világon roppant erős. Mind az öt földrész szerzett aranyérmet, ma már mindenhol vannak olyan versenyzők, akik érdemben felveszik a versenyt a legnagyobbakkal is.

A kapitány szerint egy ilyen siker után nem azzal kell foglalkozni, hogy ki nyújthatott volna még ennél is jobb teljesítmény, ezeknek kiértékelésére bőven lesz idő. Sokkal fontosabb, hogy azokat dicsérjék, akik mindent kihoztak magukból. Ilyen volt például a Dunaferr SE ifi kenusa, Hajdu Jonatán, aki két aranyérmet és egy ezüstöt szerzett. Az U23-as Kárász Anna, aki dunaújvárosi nevelés jelenleg tanulmányai miatt szerepel a Szeged színeiben szintén kétszeres világbajnok lett K-1 500 és 200 méteren.

Utóbbit meg is siratta: Ez volt életem első világbajnoki győzelme, így érthetően elérzékenyültem. Amikor a dobogó tetején álltam, akkor eszembe jutott a 2008-as ifi Eb, ami az első nemzetközi versenyem volt. Egyesben akkor hallottam először a Himnuszt, azóta nem. Nehéz volt ez a hét, a betegségemmel, a feszültségekkel, de nagyon boldog vagyok, hogy ilyen sikeresen zártam, önbizalommal telve készülődhetek a moszkvai felnőtt vb-re.




Címkék#kenu#kajak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!