Sport

2017.07.11. 14:25

Varga Csaba büszke arra, hogy ezt a két érmet megszerezte

DUNAÚJVÁROS A futball minden szakágában otthonosan mozog. A mesterei szívesen teszik center pozícióba Varga Csabát, aki óriási szívvel küzdi végig a mérkőzéseket. A Dunaferr DUE Renalpin FC bajnoki ezüstérmese a magyar kispályás válogatott tagjaként is sokat tett a minifutball Európa-bajnokságon elért bronzéremhez.

Balogh Tamás

Gratulálok, nagy sikernek találom az eredményüket! Ön ezt miként élte meg?

- Amikor az oroszoktól kikaptunk, akkor egy kicsit el voltunk keseredve. Így visszanézve a meccset elismerhetjük, hogy nem sok okunk volt rá. Ez a bronzérem a tisztes helytállást jelenti. A sorozat előtt ezzel az eredménnyel abszolút kiegyeztem volna. Természetesen a döntőbe jutás lehetősége előtt egyből többet akar az ember.

Melyek voltak a „nagy" meccsek?

- Az első volt a torna nyitó mérkőzése. Ez mindenhol presztízscsatát követel. Akkor volt a legnagyobb létszámú a közönség is, nagyon komoly viadal lett belőle. Ahogy az valószínűleg másnak is kitűnt: a házigazda csehek elleni 1-0-ás győzelmünk nagy diadalnak számított. Az oroszok elleni megint csak olyan volt, ami komoly férfierőt követelt. A románokkal szemben volt a legélesebb meccsünk. Kemény csata volt a javából, szinte élet-halál harcot folytattunk egymás ellen a pályán.

Varga Csaba szerint a románokkal szemben volt a legélesebb meccsük. Kemény csata volt a javából, szinte élet halál harcot folytattak egymás ellen a pályán Fotó: Magyar Minifutball Szövetség

Melyik poszton harcolta végig ezeket a mérkőzéseket?

- Itt is center pozícióban játszottam. Ezen a sorozaton az elő- és a visszakészítés volt a feladatom, ami hála Istennek több gólunk előtt is sikerült. Ugyan sokkal többet is szerezhettünk volna, de a pálya nagyon nehéz és szokatlan volt a számunkra, igaz másoknak is. Játékban sokkal többre vagyunk képesek, mint ahogy ez itt most sikerült.

Mitől volt nehéz ez a pálya?

- Műfüves, de igen mély, ugyanakkor nagyon kemény talajon játszottunk. A megszokott műfűre hasonlított, de az ott alkalmazott granulátum nélkül használták. Nagyon nehéz rajta a mozgás és mondhatjuk, hogy eltűnik rajta a játékosok sebessége. Azt mondhatjuk, a rosszabbik csapatnak kedvezett.

Nagy harcos hírében álltak az ellenfeleik. Milyen fizikális állapotban voltak?

- A románok és a törökök is körülbelül olyanok voltak, mint mi. Az oroszok és a lengyelek 190/90-es magasságot és súlyt képviseltek.

Túl a szezonzáró sikeren, vajon most már elkezdheti a labdarúgók nyári szünetét?

- Most már ki tudom venni a sport szempontjából nekem járó szabadnapjaimat. Csak a munkára fogok koncentrálni. A szabaddá vált délutánonként jöhet a pihenés. A hétvégenként esetleg belefér egy kis hobbifoci, de általában csak a pihenésre akarok koncentrálni.

A 2016/17-es labdarúgószezont a Dunaferr DUE Renalpin FC-vel, valamint a magyar kispályás válogatottal egyaránt két nagyon szép trófeával zárta. Meg van elégedve az idei teljesítményével?

- Igen. Büszke vagyok arra, hogy ezt a két érmet meg tudtam szerezni. Biztosan szebb is lehetett volna, de talán rosszabb is. Örülök mindkét éremnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!