Sport

2016.07.29. 17:15

Várják a nevezéseket - Már lehet jelentkezni a Markó Lajos városi kispályás labdarúgó-bajnokságra

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága augusztus 5., péntekig várja a 2016/2017. esztendei Markó Lajosról elnevezett városi kispályás-bajnokság különböző osztályaira a nevezéseket.

Gróf András

Az induló bajnokságokban azok a csapatok vehetnek részt, akik a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség versenykiírását elfogadják, és magukra nézve kötelezően betartják, valamint a jelentkezési lapot határidőre kitöltik a DLSZ honlapján, a nevezési és játékvezetői díjat határidőre befizetik. A Zeus I. osztályban, a Campus II. osztályban, a III. osztályban tizenkét csapattal indul majd a sorozat. A IV. osztályban, a Decathlon Senior osztályban, a Corso Old Boys osztályban, a Carissa Női osztályban a nevezéstől függően alakul majd a létszám. Az újonnan alakult csapatok az IV. osztályba nevezhetnek. A Decathlon Senior osztályban a 35. életévüket betöltött játékosok, míg a Corso Old Boys osztályban a 42. életévüket betöltött játékosok szerepelhetnek, illetve azok, akik a 2015/2016. évi bajnokságban játékjogosultságot szereztek.

A csapatok körmérkőzéses rendszerben küzdenek meg egymással, ősszel és tavasszal. A Zeus I. osztályban az ősszel körmérkőzéses rendszerben küzdenek egymással (1x11 mérkőzés), majd tavasszal az 1-6. helyezett csapatok a Felső házban a 7-12. helyezett csapatok pedig az Alsó házban küzdenek tovább. A csapatok a tavaszi pontjaikhoz az őszi helyezésük függvényében 5-4-3-2-1-0 jutalompontot kapnak.

Szalai Norbert (balra) és a GBB Kft. az Zeus csoportban indul. Fotó: Ady Géza

A Campus II., a III. és a IV. osztály csapatai ősszel és tavasszal is körmérkőzéses rendszerben küzdenek egymással (2x11mérkőzés).

A Decathlon Senior, Corso Old Boys és a Carissa Női és az IV. osztályban a nevezések számának függvényében kerül meghatározásra a következő szezon lebonyolítási formája.

Zeus I., Campus II., Decathlon Senior, Corso Old Boys és a Carissa Női osztály összecsapásait a dunaújvárosi Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, valamint a Dunaújváros PASE Vidám parki műfüves pályáján rendezik meg.

Feljutás, kiesés: A Zeus I. osztály 12. helyezettje kiesik a Campus II. osztályba. A Zeus I. osztály 11. helyezett csapata a Campus II. osztály 2. helyezett csapatával, a Zeus I. osztály 10. helyezettcsapata a Campus II. osztály 3. helyezett csapatával kupa szabályok szerint oda-visszavágós rendszerben osztályozót játszik.

A Campus II. osztály 1. helyezettje felkerül Zeus I. osztályba. A Campus II. osztály 12. helyezettje kiesik a III. osztályba. A Campus II. osztály 11. helyezett csapata a III. osztály 2. helyezett csapatával, a Campus II. osztály 10. helyezett csapata a III. osztály 3. helyezett csapatával kupa szabályok szerint oda-visszavágós rendszerben osztályozót játszik.

A III. osztály 1. helyezettje felkerül a Campus II. osztályba. A III. osztály 12. helyezettje kiesik a IV. osztályba. A III. osztály 11. helyezett csapata a IV. osztály 2. helyezett csapatával, a III. osztály 10. helyezett csapata a IV. osztály 3. helyezett csapatával kupa szabályok szerint odavisszavágós rendszerben osztályozót játszik.

A IV. osztály 1. helyezettje felkerül a III. osztályba. A IV. osztályból nincs kieső.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!