Sport

2016.06.28. 19:25

Vasárnapi triatlonfesztivál

Dunaújváros - Vasárnap reggeltől ismét egy komoly, országos kitekintésű sportverseny helyszíne lesz az alsó Duna-part és a város több kerülete is. Itt az immáron harmadik alkalommal jelentkező Aquarius Triatlon.

Szabó Szabolcs

Tavaly nyáron még az országos szaksajtó is elismeréssel beszélt a dunaújvárosi versenyről, amelynek szervezői elhatározták: a fokozatos építkezés jegyében idén is egy komoly szintlépésre vállalkoznak.

Mindez vélhetően sikerül is majd számukra, ám ezen előrelépésből főként a most vasárnap jelentkező triatlon verseny résztvevői és a szurkolók is profitálnak majd.

A seregszemlére közel négyszáz versenyzőt várnak. A sportág számos hazai menője jelezte, itt lesz az erőpróbán, valamint számos neves hazai egyesület is kiemelt kihívásként tekint az újvárosi erőpróbára.

Képemlék a tavalyi versenyről. Látványnak sem lesz utolsó, ahogyan több száz kerekező teker majd a város útjain

Az már a tavaly nyári seregszemlén is kitűnt, hogy a szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a minél tökéletesebb feltételek és körülmények biztosítására. Ez idén sem lesz másként, sőt, merítve az utóbbi évek tapasztalataiból vasárnap számos pozitív újdonság is várja majd a résztvevőket. Idén év elején megalakult a helyi triatlon egyesület, amely a hónap közepén külön pályabejárásra várta az érdeklődő sportolókat.

Az alsó Duna-parton a hazai triatlon sport egyik emblematikus alakja, Bartos Dávid szolgált tanácsadással a felkészülést és a versenyzést illetően. A tavalyi kínálathoz hasonlóan vasárnap egy félmaraton is színesíti majd a programot. A szervezők természetesen gondoltak a szurkolókra és kilátogató családokra is. A helyszínen számos gyermek- és egyéb más kiegészítő program is várja majd kilátogatókat.

A hivatalos seregszemle reggel hét órakor a regisztrációval kezdődik majd. A triatlonisták mezőnye 9 órakor úszással kezdi majd a próbasorozatot az öbölben. Az eredményhirdetés 16 órára várható.

A verseny iránti érdeklődést jelzi, hogy számos külföldről érkező sportoló és egyesület is startvonalhoz áll majd vasárnap, sőt Floridából is érkezett nevezés a szervezőkhöz.

Fontos kiemelni, hogy a kerékpárosok körpályája a város számos főbb útvonalát érinti majd, ezért vasárnap délelőtt és kora délután több ponton útlezárásra és forgalomváltozásra számíthatnak majd a közlekedők.

Minderről részletesen is olvashatnak majd lapunk pénteki számában.

A sportág és a mozgás népszerűsítését is szolgáló verseny rendezői nagy szeretettel várnak minden érdeklődőt vasárnap reggeltől az alsó Duna-parton.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!