Sport

2017.03.02. 19:35

Vasárnap a Békéscsaba lesz a Dunaújváros PASE vendége

A 2016/2017. évi NB III-as labdarúgó-bajnokság Közép csoportjának huszonegyedik fordulójában vasárnap 17 órakor a Békéscsaba második számú együttesét fogadja a Dunaújváros PASE gárdája.

Gróf András

A Dobos Barna irányította újvárosi gárda legutóbb a Paks II ellen játszott 1-1-es döntetlent.

- A kisméretű műfüves pályán nem igazán tudtunk alkalmazkodni a hazaiak harcos játékstílusához. Az első negyedóra végén a paksiak egy nagy egyéni hibát követően szerezték meg a vezetést. A szünet után már dicséretesen küzdöttünk, de nehezen tudtunk helyzetet kialakítani. Erőltettük a támadásokat, aminek eredményeként nagyon kinyíltunk, így az ellenfél veszélyesen kontrázhatott. A hajrában azonban fizikai és technikai fölénybe kerültünk, és teljesen megérdemelten egyenlítettünk. A Békéscsaba ellen szeretnénk folytatni a hazai jó sorozatunkat. Az ellenfelünk helyezése nem téveszt meg minket, hiszen az utolsó hat mérkőzésükből négyet megnyertek, és két döntetlent játszottak. Úgy, hogy az ellenfeleik között voltak az élmezőnyhöz tartozó együttesek is. A keretünkből biztosan hiányzik majd a vasárnapi mérkőzésen Szepessy Róbert, akit legutóbb Pakson kiállított a játékvezető, és a Fegyelmi Bizottság egy mérkőzésre eltiltotta.

Vaszócsik Viktor (b), Dobos Barna és Dobos Áron is optimistán várja az összecsapást
Fotó: Zsedrovits Enikő

A DAPSE rutinos kapusa, Vaszócsik Viktor szerint még minden téren sokat kell fejlődni az együttes fiataljainak.

- Főleg idegenben kell alkalmazkodnunk az ellenfelekhez, és a bírói felfogáshoz. Nagyon fontos, hogy melyik csapat tudja megszerezni az adott találkozón az első gólt, mert az nagymértékben meghatározza az összecsapás további menetét. Természetesen nyerni szeretnénk a Békéscsaba ellen vasárnap.

A dunaújvárosi gárda fiatal támadója, Dobos Áron teljesen reálisan látja a csapat idei teljesítményét.

- Az elmúlt héten nálunk volt többet a labda, talán a jó mélységi passzok hiányoztak a játékunkból. A paksiak egy letámadást követően szerezték meg a vezető találatot, ami után jobb egyéni teljesítmények kellettek volna a győzelem kivívásához. Vasárnap is több jó produkcióra lesz szükség a jó eredményhez.

A további mérkőzések: Dabas-Gyón FC - Dunaharaszti MTK, Szigetszentmiklós - Pécsi MFC, Komlói Bányász - Mórahalom, Gyulai Termál FC - Szekszárdi UFC, Ferencvárosi TC II - Paksi FC II, Hódmezővásárhelyi FC - Pénzügyőr SE, Méhkeréki SE - FC Dabas, Szentlőrinc SE - Budafoki MTE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!