Sport

2015.08.27. 17:15

Vass két aranyat szerzett a bajnokságon

Szolnok - A felnőtt országos kajak-kenu bajnokságon a Dunaferrt erősítő Vass András a kenu négyessel egyaránt aranyérmet szerzett ezer, valamint ötszáz méteren.

Gallai Péter

A kiváló dunaújvárosi kenus, aki a múlt heti világbajnokságon harmadik lett a négyessel, nem talált legyőzőre társaival sem kenu ezer, sem ötszáz méteren. A hosszabb távon Sarudi Pál, Varga Dávid, Kiss Tamás volt társa, míg a rövidebben Varga helyett Nagy Péter térdelt a hajóba. C-1 500 méteren Hajdu Jonatán kilencedik lett, a harmadik Dunaferr SE induló, Kiss Balázs nem tudta beverekdeni magát a döntőbe.

Kiváló idővel nyert a dunaújvárosi nevelésű, Szegeden versenyző Kárász Anna K-1 500 méteren. A szám világbajnoki ezüstérmese több mint két és fél másodperccel volt gyorsabb a második Medveczky Erikánál. Női K-2 500 méteren a szám vb címvédői, azaz Szabó Gabriella és Kozák Danuta nyertek, nem volt ellenfelük. Férfi kajakban ismét duplázott Dombvári Bence, aki az egyes mellett ezúttal is nyert Hufnágel Tiborral 500 párosban. Nagy fölénnyel győzték le Kammerer Zoltánt és Hérics Dávidot. A háromszoros olimpiai bajnok Kammerer azonban négyesben aranyérmet ünnepelhetett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!