Sport

2014.05.23. 17:10

Vassék döntőben a Világkupán

Pénteken elrajtolt az 54 nemzet sportolót felvonultató kajak-kenu Világkupa, amelynek első napján máris remek Dunaferr SE eredmény született: Vass András párjával bejutott a döntőbe.

Gallai Péter

- Az igazi munka abban rejlik, hogy a sportoló eljusson egy ilyen színvonalú világverseny rajtjáig - utalt az idei regatta kampányszlogenjére köszöntőbeszédében Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, aki az esemény rajtja előtt büszkén mondhatta: idén is Szeged rendezheti meg a szezon legrangosabb Világkupa versenyét, amelyen ötvennégy ország legjobbjai vesznek majd részt.

Storcz Botond, a felnőtt válogatott vezetőedzője tömören megfogalmazta az elvárásokat: Meg szeretnénk nyerni a pontversenyt a hétvégén jelentette ki határozottan. Storcz szerint az idei Világkupa sorozat Szegeden csúcsosodik ki. Éppen azért nagyon erős riválisokra és hatalmas csatákra számít

Egyébként a Világkupa nemcsak a gyorsasági válogatott versenyzőkről, hanem a parakenusokról is szól. tizenkét ország, negyven versenyzője indult, a magyar színeket tíz sportember képviseli.

Elöl a Dunaferr SE világbajnoki bronzérmese, Vass András, mögötte párja, Varga Dávid pénteken két futamban kellett evezniük (Fotó: MKKSZ/Szalmás Péter)

Ami a pénteki nyitónapot illeti: tegnap állt rajthoz a magyar csapat egyik dunaújvárosi képviselője, Vass András is, aki a győri Varga Dáviddal C-2 1000 méteren ami egyébként olimpiai táv állt rajthoz az első előfutamban, amit még kettő követett. A fiúk jól kapták el a rajtot, az első időmérő pontnál a második helyen haladtak az orosz hajó mögött, fél másodperc hátránnyal. Féltávnál a sorrend nem, csak a különbség nőtt a két egység között, viszont a Vassék mögött lapátoló lengyeleket meg a magyarok kezdték leszakítani magukról.

750 méternél már közel két másodperc volt Korovashkov és Pervukhin fórja, akik végül magabiztosan nyertek, ezzel egyből döntősök lettek, így a mieinknek a középdöntőben kellett kivívni a finálés szereplést, amihez az első háromban kellett végezni.

Mivel András szerint jól sikerült az előfutam, ezért okkal bizakodhattunk a további remek szereplésben. Ez végül sikerült is a párosnak, ugyanis a német és a román hajó mögött harmadikként futottak be, ezzel pedig készülhetnek a szombati, végső megmérettetésre.

C-2 200 méteren szombaton áll majd rajthoz a Dunaferr SE másik képisvelője is, az ifjúsági korú Hajdu Jonatán, aki a győri Khaut Kristóffal szerepel egy hajóban. Hajdu azt mondta Pető Zsolt szakosztályelnöknek: Oroszlánként küzdünk majd .




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!