Sport

2016.03.03. 18:06

Vasváris fölény – Móricz Kupa

Dunaújváros – Minden évben bebizonyosodik, hogy mennyire népszerű a fiatalok, gyerekek között az asztalitenisz.

Jankó Árpád

Harminchét évvel ezelőtt a Móricz Zsigmond Általános Iskola úgy döntött, hogy mivel már szinte minden iskola indított egy kupát különböző sportágakban, ők is csatlakoznak. A még „gazdátlan” asztaliteniszt választották. Ez a sportág egyébként nagyon népszerű volt a városban, több komoly bajnokságban szereplő egyesület is működött akkor Dunaújvárosban.

Schnierer Balázs, Juhász-Dóra Tia és Palotai Máté a kupával Fotó: Ady Géza

A hagyományos Móricz Kupán mindig két fiú és egy lány versenyző játszik egy csapatban. Ezúttal is lelkes fiatalok vettek ütőt a kezükbe, s ki tudja, néhány év múlva neves pingpongozó válik majd néhányukból. Az idei versenyen hét csapat indult. Közülük a vasvárisok szerepeltek a legjobban, és egy évre elnyerték a vándorkupát.

Eredmények. 1. Vasvári II (Pataki Márk, Schnierer Balázs, Juhász-Dóra Tia). 2. Vasvári I (Fülöp Kristóf, Sós Roland, Láng Nikolett ). 3. Móricz I (Tihanyi Máté, Horváth Tamás, Barna Betti ). 4. Vasvári III, 5. Dózsa, 6. Vasvári IV, 7, Móricz II.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!