Sport

2013.10.09. 16:20

Dunaúvárosiak a liverpooli vb-n

Szeptember 25-én indult Liverpoolba a Magyar JKA Karate Szövetség válogatottja a WSKA karate világbajnokságra.

Agárdy Csaba

A dunaújvárosi Makita-Hikari Dojóból Szűcs József junior egyéni kata számban, míg Kovács Bence kadet korosztályban egyéni és csapat kumitében volt érdekelt.

A versenyt szeptember 28-29-én rendezték meg huszonnyolc ország nyolcszáz versenyzője részvételével, kiváló helyszínen, kiváló körülmények között. Ami nem is csoda, mivel látszott, hogy felelőséggel bíró gazdájuk van a létesítményeknek, és Liverpool városvezetése felsorakozott a rendezvény mögé. Több száz fanatikus angol biztatta a helyi erőket, ami karate versenyeken azért ritka jelenség.

Szűcs József mexikói, angol és svájci ellenfelén sikeresen jutott túl, és bejutott a nyolcas elődöntőbe, ahol a harmadik legjobb pontszámmal bejutott a négyes döntőbe. Itt a világbajnokság negyedik helyezését ért el a junior fiúk között. Érdekesség, hogy azt az angol versenyzőt győzte le a selejtezőben, aki a felnőttek között az első helyezett lett. (A juniorok a felnőttek között is indulhattak, ha élni kívántak ezzel a lehetőséggel.)

 


A dunaújvárosi Szűcs József (jobb szélen) junior egyéni kata számban vett részt a világbajnokságon (Fotó: amatőr felvétel)

Kovács Bence kadet egyéni kumitében svájci ellenfelét legyőzte, de utána az orosz riválisa megállította. Csapatban szintén a svájciakat fogták kia mieink, itt Kovács Bence győzött, de két csapattársa sajnos nem, így kiestek.

Schneider Lászlót, a Hikari edzőjét minősítésénél fogva versenybíróként delegálta a szövetség az eseményre, és folyamatosan foglalkoztatva volt, több döntőben is bíráskodott.

Schneider László értékelt is a viadal után: Összességében jól sikerült a dunaújvárosiak szereplése: Szűcs Józsefnek reális esélye volt a harmadik helyre, míg Kovács Bence hozzáállása dicsérendő, de fizikálisan előrébb kell lépnie, ami fáradtságos munka lesz. Természetesen a kevés szabadidőben lehetőség volt megismerni a Beatles együttes és a Liverpool FC városát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!