Sport

2016.10.19. 19:10

Védekezz és rohanj! - Labdaszerzést követően gyors indításból dobták a gólokat

Dunaújváros - Szerda este a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata Tökölön játszott Magyar Kupa-mérkőzést. A találkozó későn, 19 órakor kezdődött, mivelhogy a hazai NB II-es együttes kézilabdázói amatőrök, és munka mellett kézilabdáznak.

Jankó Árpád

Azaz a munka után a férjet, a gyereket is el kell látni, s utána jöhet a kézilabda. Ez a kupatalálkozó, ahogy a Kohász edzője György Lászó nyilatkozta, tulajdonképpen beleillik a programba.

- A hét elején nagyon keményen dolgoztunk, főképp erőfejlesztés volt a műsorban. Most jól fog esni a játék. Nem lebecsülve az ellenfelet, de biztos győzelmet és továbbjutást várok. A kezdőcsapatunk azonos a bajnoki találkozó kezdő sorával. De mindenkinek, tehát a fiataloknak is adunk majd játéklehetőséget. A mérkőzés első szakaszától kezdve fokozatosan lendült bele a játékba a csapat. Egy kis megtorpanás után egyre határozottabban, stabilabban védekeztünk - mondta.

Karnik Szabina ujjtörése után már nagyon várta a gyógyulást és a visszatérést a játékba Fotó: Ady Géza

Ahogy ígérték, fordulást követően teljes sorokat cseréltek a dunaújvárosiak. Szerdán a Vác is játszott kupamérkőzést, és a véletlennek köszönhetően, fiókcsapatukkal, a Göd együttesével mérkőztek meg. A váci edző, Szilágyi Zoltán, a Siófok legyőzését követően jó gyakorlási lehetőségnek tartotta a kupameccset, amelyen már nagyobb önbizalommal kézilabdázhatnak.

- Bár majd csütörtöktől készülünk a jövő pénteki Dunaújvárosi Kohász elleni bajnoki találkozóra, de az biztos, hogy örömjátékra számítok, lehet gyakorolni - nyilatkozta a váci szakvezető a mérkőzés előtt. De vissza a Kohászhoz. A Tököl felé guruló pompás buszon talán a legboldogabb dunaújvárosi Karnik Szabina volt, aki ujjtörését követően már a kispadon várta Zovko Zdravko vezetőedző játékengedélyét.

- Teljesen meggyógyultam, s végre több mint egy hónap kényszerpihenő után már a kupamérkőzésen játszhatok. Boldog vagyok. A D. Kohász végül 27-9-es félidő után 49-23-ra nyert. Labdaszerzés után gyors indításokból dobták a gólokat a vendégek. A Dunaújvárosi Kohász keretéből mindenki játszott. A legjobb góldobók voltak: Dávid-Azari 10, Rácz-Vincze 8, Termány 8.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!