Sport

2015.01.18. 20:50

Acélbikák: Végre győzelem Miskolcon

A jégkorong MOL Liga vasárnapi fordulójának csúcsrangadója a Miskolci Jegesmedvék – Dab.Docler találkozó volt. A dunaújvárosiak 3-1-re nyertek.

Agárdy Csaba

Miskolci Jegesmedvék – Dab.Docler 1-3 (0-0, 0-3, 1-0)
Miskolc, 1500 néző. Vezette: Gangel László, Haszonits Miklós, Kis-Király Barna, Pálkövi Botond.
Miskolc JJSE: Bálizs – Boyle (1), Dudas (1), Metcalfe, Cohen, Becze 1 – Gőz, Sagert, Hajós, Tóth A., Dansereau – Vojtkó, Dósa, Popovics, Láda B., Miskolczi – Szilágyi, Láda P., Vloszár, Roczanov, Ritó. Vezetőedző: Majoross Gergely.
Dab.Docler: Kalnins – Pozsgai, Hüffner, Galanisz (1), Azari (2), Szappanos 1 (1) – Martine, Mestyán, Eskelinen (1), Gröschl 1, Peterdi (1) – Hruby 1, Nagy, Somogyi, Szepessy, Papp – Erdélyi, Pavuk, Magosi, Léránt. Vezetőedző: Donald MacLean.

A dunaújvárosiak junior válogatott védője, Hruby Gellért (jobbról) csapata harmadik gólját lőtte (Fotó: A.G.)

A találkozó előtt két ponttal a miskolciak vezették a tabellát a dunaújvárosiak előtt. Mivel az alapszakasz hajrájában vagyunk, minden egyes pontra nagy szükségük van a csapatoknak. A DAB nem a legjobb előjelekkel érkezett Miskolcra, hiszen az idén egyszer 6-0-ra, egyszer pedig 4-1-re kapott ki idegenben. Vagyis dunaújvárosi oldalról nézve a dolgokat, itt volt az ideje, hogy az Acélbikák győzedelmeskedjenek. A két csapat az első perctől kezdve kemény és színvonalas mérkőzést vívott, de az első harmadban nem született gól.

A második játékrész remekül kezdődött a dunaújvárosiak számára, hiszen csak tizenegy másodperc telt el, amikor Gröschl megszerezte a vezetést. A vendégvezetés után mindkét oldalon alakultak ki helyzetek, a mérkőzésen látszott, hogy a liga két legjobb csapata feszült egymásnak. A 28. percben emberelőnyből Szappanos Dávid növelte csapata előnyét. A két egyenrangú ellenfél küzdelmében természetes volt, hogy mindkét csapat nyílt sisakkal támadott, miközben ügyelt arra, hogy a védelme ne lazuljon fel. A 39. percben a dunaújvárosi szurkolók újra örülhettek, hiszen a védő, Hruby Gellért távolról talált be a hazaiak kapujába. Ezzel az Acélbikák 3-0-ra vezettek.

Az utolsó húsz percben sem adták alább a csapatok, a Miskolc szerzett egy gólt, de a DAB győzelme nem forgott veszélyben. A dunaújvárosiak megszerezték első miskolci győzelmüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!