Sport

2014.04.21. 09:47

Vereség a második napon - Ukrajna jobb volt a magyar jégkorong-válogatottnál

A Dél-Koreában zajló Divízió I-es jégkorong világbajnokság második játéknapján a magyar válogatott sima vereséget szenvedett Ukrajnától.

Bobory Balázs

MTI Fotó: Mudra László / MJSZ

A hétfő nem locsolkodással telt Gojangban, a vb mezőnyére mérkőzések vártak. Ausztria megszerezte második győzelmét, az ukránok után Japánt is legyőzték a sógorok, akik ezúttal 4-1-re győztek, pedig a második harmadban még vezettek az ázsiaiak. A nap második összecsapásán jöhettek a mieink, mégpedig Ukrajna ellen. Sajnos már az első percekben kiderült, hogy a KHL-játékosokkal teletűzdelt keleti szomszédok más tempóban korongoznak, Hetényi Zoltán egy pillanatig sem unatkozott a magyar kapuban. Az első harmad végén Beluhin emberelőnyös góljával vezetett Ukrajna, a piros-fehér-zöldek csak a játékrész második felében tudtak időnként eljutni az ukránok kapujáig. A második periódus biztatóan indult, kiegyenlítettebbé vált a meccs, ám Pozsgai és Sofron kissé felesleges, talán túl könnyedén befújt kisbüntetését követően Ukrajna élt a dupla, majd a szimpla létszámfórral, Safarenko, majd Timcsenko vette be Hetényi kapuját, 0-3. A mérkőzés itt el is dőlt, hiába volt még vissza majdnem a mérkőzés fele, a mieink nem tudtak újítani, az ukránok koncentrációja pedig lankadt, de nem annyira, hogy kiengedje a kezéből az irányítást.

A harmadik harmad nem hozott gólt, Hetényi Zoltán fantasztikus formájának lehetett örülni, no meg annak, hogy a magyar csapat becsülettel végig harcolta a mérkőzést, de ezen a napon nem volt esélye, 0-3 (0-1, 0-2, 0-0) lett a végeredmény, nyert Ukrajna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!