Sport

2017.02.20. 21:00

Vereséget szenvedtek az Acélbikák

Dunaújváros - A jégkorong MOL Liga rájátszása hétfő este folytatódott. A Dunaújvárosi Acélbikák 3-2-es vereséget szenvedtek az Újpesttől a párharc negyedik mérkőzésén.

Kovács Anita

Dunaújvárosi Acélbikák - UTE 2-3 (0-2, 0-0, 1-2)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 1500 néző. Vezette: Haszonits, Juhász, Kis-Király, Soltész.

DAB: Duschek - Hruby, Ölander, Azari, Cseter, Dansereau - Hudec (1), Ladygin (1), Borbás, Becze 2, Török - Lévai, Lencsés, Nagy M., Németh P. (1), Odnoga - Magosi E., Léránt, Tanka. Edző: Heikki Mälkiä.

UTE: Sila - Huba 1 (1), Kiss D., Nemes 1, Pápa (1), Tóth G. (1) - Hegyi Á., Nagy N., Benk, Hebar (1), Ropret (2) - Kovács A., Nagy R., Csanyi, Frolik 1, Sikorcin - Dósa, Turbucz, Dömötör, Gröschl, Szalma. Edző: Szilassy Zoltán.

A párharc harmadik mérkőzése szombaton magas hőfokon zajlott le, nagyon feszült volt az összecsapás, több ökölpárharc is kialakult. A fegyelmi bizottság döntése szerint a dunaújvárosiak nem túl jól jöttek ki az eseményekből, Danil Kaskovot két mérkőzéstől, Hüffner Adriánt pedig egyről tiltotta el a testület.

Az utolsó pillanatig kiélezett csatát láthattak tegnap azok, akik kilátogattak a Dunaújvárosi Jégcsarnokba. Fotó: Ady Géza

Komoly veszteség ez az Acélbikák számára, hiszen Kaskov a második csatársor kulcsembere, Hüffner pedig a dunaújvárosi védelem egyik legstabilabb tagja.

Az amúgy is rövidebb kispaddal rendelkező hazai csapaton érződött a két kulcsjátékos hiánya. A vendégek uralták a játékot, de az Acélbikákra sem lehetett semmilyen panasz, mert nagyszerű szívvel küzdöttek. De ha reálisan nézzük a mérkőzést, el kell ismerni, hogy két harmad után az Újpest kétgólos előnye teljesen megérdemelt volt.

A dunaújvárosi drukkerek ezúttal is kitettek magukért, sajnos a mérkőzés végén nem örülhettek csapatuk győzelmének Fotó: Ady Géza

Az utolsó harmadban azonban az Acélbikák poraikból feltámadtak, és Becze két góljával döntetlenre hozták a mérkőzés állását. A DAB ekkor már kezében tartotta a meccset, de a találkozó hajrájában egy balszerencsés gól után már a kapus lehozatala sem hozott gólt, nem sikerült egalizálni. Az egyik csapat négy győzelméig tartó sorozat jelenleg 2-2-re áll, a két együttes legközelebb szerdán, este hat órakor a Megyeri úti jégcsarnokban méri össze erejét.

Messze még a csata vége!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!