Sport

2017.01.08. 18:50

Vereséggel kezdte az évet a Dunaferr

Dunaújváros - A röplabda NB I alapszakaszának idei első fordulójában szombaton hazai pályán kikapott a Pénzügyőr SE gárdájától a Dunaferr Sportegyesület csapata.

Gróf András

Dunaferr SE - Pénzügyőr SE 1:3 (-24, 18, -21, -20)

Dunaújváros Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Horváth Miklós, Farkas László.

Dunaferr SE: Kun, Kholmann, Bohnicsek, Hatvany Zs., Kiss M., Gebhardt N., Gebhardt Á. (liberó). Csere: Guzmics, Móró, Stefanovics. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Pénzügyőr: Szalai, Tóth A., Rozgonyi, Bokor G., Kiss D., Kovács S., Ronkainen (liberó). Csere: Kiss N., Torma. Vezetőedző: Weczera Csaba.

Gebhardt Norbert eredményesen játszott az összecsapáson Fotó: Zsedrovits Enikő

A mérkőzés elején a vendégek kerültek előnybe, amihez hozzájárult az újvárosiak két nyitáshibája is. Az első technikai szünetben azonban már csak egy pont volt a fővárosiak előnye. A folytatásban ismét a Pénzügyőr akarata érvényesült, de Gebhardt Norbert eredményes játékának köszönhetően sikerült fordítani. A szett végjátékának 22-22-es állásból vágtak neki a csapatok. A sok hibával tarkított csatában végül a vendégek jutottak előnyhöz. Az elsőhöz hasonlóan indult a második játszma is, de 8-7-re már az újvárosiak vezettek. A játékrész közepén azonban rengeteg hibát vétettek a hazaiak, ami hárompontos fővárosi előnyt jelentett. Ezt követően azonban összekapta magát a hazai gárda, és Kun remek nyitásával a vezetést is átvette. Ettől kezdve magabiztos játékkal hozták Tomanóczy Tibor tanítványai az egyenlítést jelentő szettet. Nem sikerült folytatni az eredményes játékot a harmadik játszma elején. A Pénzügyőr hamar előnyt szerzett, amit őrzött is sokáig, de 21-21-nél ismét egyenlő volt az állás. A folytatásban azonban már csak a vendégek szereztek pontot, így vezetéshez jutottak. A negyedik játékrész közepéig nyílt volt a csata, de ettől kezdve a vendégek átvették az irányítást, és bebiztosították a győzelmüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!