Sport

2017.07.03. 18:50

Rajthoz állt az olimpiai és világbajnok ökölvívó Kovács "Koko" István is

A hét végi triatlonfesztivál második napjának egyik emblematikus versenyzője volt az olimpiai és világbajnok ökölvívó Kovács "Koko" István, akinek párja, Garami Kata is rajthoz állt. A sportolókkal a befutó után beszélgettünk.

Szabó Szabolcs

- Szeretek Dunaújvárosba járni. Számos nívós sporteseményen voltam már itt, említhetnék több emlékezetes jégkorong- vagy kézilabda-mérkőzést. Az újvárosi triatlonverseny is régóta szerepelt már a bakancslistámon, mivel ezen a hét végén elmaradt a Balaton-átúszás, így lehetőségem volt itt rajthoz állni a negyedtávos erőpróbán. A feltételek kiválóak voltak, és a szervezők is mindent megtettek annak érdekében, hogy egy kiváló sportélményben legyen részünk. Így is lett, köszönet érte! - fogalmazott lapunknak Koko, akit arról is kérdeztünk, miként került kapcsolatba a triatlon sportággal.

- Szenvedélyemmé vált a futás. A New York-i maratonról jöttem haza, amikor láttam egy filmet a triatlonról, egyből megtetszett, hát kipróbáltam és bejött. Négy éve indulok rendszeresen versenyeken. Reményeim szerint ott leszek az idei nagyatádi Ironman versenyen is, ehhez kiváló felkészülésnek bizonyult az újvárosi seregszemle. Az a tapasztalatom, hogy aki rendszeresen fut, úszik, kerékpározik, annál előbb vagy utóbbi előjön a gondolat, hogy mégiscsak meg kellene próbálkozni a triatlonnal - vélekedett Kovács István, bizonyára nem véletlenül, hiszen a dunaújvárosi versenyen rajthoz állt párja, Garami Kata is, aki végül kategóriájában az első helyen végzett.

- A triatlon felé nekem is a futás jelentette az alapot. Négy hónapja kezdtem el komolyabban foglalkozni a sportággal, így engem is nagyon meglepett az eredményem, amelynek természetesen nagyon örülök. Egy nagyon különleges pálya a dunaújvárosi, a kerékpáros kör kifejezetten nehéz, főleg így, hogy nem kis szélben kellett teljesítenünk. Mindemellett egy valóban festői környezetben rendezték meg ezt a versengést. Ha lehetőségünk adódik rá, akkor jövőre mindenképpen visszatérünk, hiszen nagyon kellemes élményekkel gazdagodtunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!