Sport

2014.05.11. 17:35

Versenyek minden korosztályban

Dunaújváros - Egymásután zajlanak a versenyek tollaslabda sportágban. Ezeken a Dunaújvárosi Danubius KSE is indítja versenyzőit.

Jankó Árpád

Április végén Danubius KSE igazolt utánpótláskorú játékosai Pécsett az U11-U15-U19-es Országos Bajnokságon léptek pályára. U11 leány egyéniben Tarczal Kira, Csomor-Németh Lili és Ludmann Mira versenyzett.

U11 fiú egyéniben Szalontai Szven, Tokodi Dániel és Nagy Bence, U15 fiú egyéniben Pintér Gergő és Gashi Ardián indult. Utóbbiak párosban is versenyeztek.

Pintér Gergő játék közben (Fotó: Amatőr felvétel)

Tóth Réka U15 leány egyéniben lépett pályára. A pécsi sportcsarnokban 20 klub 140 játékosa versenyzett. Ez az igazolt gyermekversenyzők legjelentősebb megmérettetése. Bár a dunaújvárosi tollaslabdások az erős mezőnyben nem értek el dobogós helyezést, minden dunaújvárosi a fiatalabb korosztályba számított, és helytálltak. Jakab János edző elégedett volt a gyermekek által nyújtott teljesítménnyel. Új, fiatal csapatot épít, akik rendkívül szorgalmasan edzenek, aminek biztosan a következő szezonban mérhető eredménye lesz.

Április 27-én Székesfehérváron Amatőr Tollaslabda Versenyt rendeztek. Itt gyermek, ifjúsági és felnőtt amatőr sportolóink is pályára léptek. A gyermekek korcsoportjában szereplők: Friedl Natalie, Laki Viktória, Csomor-Németh Lili, Morva Bence,Dobrovitz Barabás Zoltán,ifjúságiak: Karf Máté és KaposváriIstván.

A dunaújvárosi felnőttek: Rostási Tibor, Varga Orsolya, Farkas Henrietta, Fekete Gabriella, Laki Péter, Csomor Péter.Aranyérmet szerzett Friedl Natalie, ezüstérmet szerzett a Varga Orsolya-Sztakó Zsolt páros, bronzérmes lett Fiedl Natalie, Csomor-Németh Lili,Rostási Tibor, aéter Karf Máté-Laki páros.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!