Sport

2016.02.03. 13:40

112 birkózó gyerek találkozott Mezőfalván

Mezőfalva - Versenyezni csak versenyen lehet megtanulni! - foglalta össze a nap jellemzőjét a házigazda szerepében Tombor István a Dunaferr vezetőedzője.

Horváth László

Szombaton a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében 112 ifjú birkózó adott randevút egymásnak. A tatamiharcosok találkozóján diák II. (2005-2006-ban születettek), gyermek fiú (2007-2008) és lányok 3 korosztályában folytak a küzdelmek. Az eredményhirdetésnél 116 érem és négy kupa talált gazdára. Csapatban első helyen a Dunaferr birkózói végeztek. Második lett Kiskunfélegyháza csapata. A dobogó harmadik fokát a Mecsekaljai Birkózó Sportegyesület érte el. A Dunaferr legjobb birkózója címet ezen a versenyen Matwi Márton érdemelte ki.

Remek hangulat és rendkívül sportszerű küzdelmek jellemezték szombaton Mezőfalván az idei első nagyszabású sportrendezvényt, a Dunaferr diák II. és gyermek korcsoportos birkózó versenyét. Több mint száz résztvevővel a Kaposvári Sportiskola, Tököl BC, Kertvárosi SC, Érdi Spartakus, Mecsekalja BC (Pécs), Kiskunfélegyházi Vasas BC, EVSE (Enyingi Városi SE), Tárnok-Érdi Spartakus, Dunaharaszti, Tatabányai SC, Kalocsai SC és a Dunaferr SE ifjú birkózói álltak szőnyeghez. Az iskola tornatermében két szőnyegen délelőtt 10 órától délután három óráig folyt a harc. Az egyesületek sportolói évadnyitóhoz méltó összecsapásokban tették próbára az eddig megtanult fogásaikat. A díjátadás után Tombor István fő rendező így foglalta össze a nap eseményeit: - Hosszú idő után rendeztünk újra versenyt. Az indított gyerek korosztály csak most csöppent bele a birkózás vérkeringésébe, most ismerkednek a sporttal. A Diák II. -es korúaknál az új stílus, a kötött fogás megjelenés hozott izgalmas pillanatokat. Ők korábban csak szabad fogással küzdöttek. Az edzésen sokszor nem jön elő, kit, milyen irányban kell fejleszteni. A gyerekeknek pedig az a tanulság: versenyezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!