Sport

2016.05.31. 18:01

Vidámság, pompás gyakorlatok - A dunaújvárosi fiú- és lánytornászok, kicsik és nagyobbak óriási sikert arattak a gálán

Dunaújváros - Aki figyelemmel kíséri a dunaújvárosi tornászpalánták mindennapjait, legelőször is örömmel láthatja a gyerekek fejlődését, és ezt az év végi gálán is megtapasztalhatják.

Jankó Árpád

Szombaton délelőtt a Dunaferr SE tornaszakosztálya megtartotta a minden évben a szülők, ismerősök által magyon várt évzáró ünnepségét, gáláját. Ahogy az lenni szokott a legapróbbaktól a nagyokig, minden tornász szerepelt, sőt az edzők is produkálták magukat óvodásokká változtatva. Természetesen a gála óriási sikert aratott.

Jó tudni, hogy ezután sem áll meg az élet a tornacsarnokban. Sokan még keményen gyakorolnak, készülnek a következő versenyekre különböző korosztályban. Jelenleg a svájci, berni Európa-bajnokság a legfontosabb, ahol ma Jakab Noémi, holnap pedig Kovács Zsófia sikeréért kell szurkolnunk. (Zsófinak az olimpiai indulása függ az Európa-bajnokságon elért eredményétől. A mutatott teljesítmény alakítja majd a szövetségi kapitány döntését.)

Az apró lánykák vidáman futnak egy jó nagyot

De vissza a szombati gálához. Közel kétszáz tornász és a rájuk kíváncsi közönség zsúfolásig megtöltötte a tornacsarnokot. Már előre lehetett borítékolni, hogy óriási siker fogadja majd a dunaújvárosi tornászok produkcióit.

Mátyás Gábor, a Dunaferr SE elnöke megnyitó beszédében hangsúlyozta a torna jótékony hatását.

- Ezeknek az apróságoknak a harmonikus mozgását mindig megcsodálom. Ügyesek és egészségesek, és azok is lesznek a torna révén. Évek óta magas színvonalú szakmai munka zajlik a legkisebbektől a nagyobbakig. Ennek a szakszerű, szorgalmas munkának megvan az eredménye. Bajnokcsapatunk, egyéni bajnokaink vannak, és Kovács Zsófia éppen most küzd az olimpiai részvételért. Fiatal, céltudatos, lelkiismeretes edzők dolgoznak sikeresen gyerekeinkkel és ez az áldozatokra is képes szülőkkel közösen végzett nevelőmunka a jövőben is meghozza majd eredményét - mondta a sportegyesület elnöke.

A nagyobbak már elegáns mezben lógnak a szeren, azaz a korláton.

Ezt az optimista véleményt csak megerősíteni lehet, hiszen a Magyar Torna Szövetség is tapasztalja, hogy évről évre látható a fejlődés a dunaújvárosi tornaszakosztály munkájában. És jelesre értékelte a Dunaújvárosban végzett kiváló munkát. Ezt elismerve adott a Szövetség komoly összeget a tornacsarnok felújítására.

Ezeknek az évzáró gáláknak még az a nagy hasznuk, hogy az egyesület tornászai egyszerre, egy alkalommal lépnek a közönség elé, és így a szülők életkor alapján láthatja, hogy egy-egy korcsoportban mennyit fejlődnek a gyerekek. Egyszóval igen látványos, érdekes, tapsra ingerlő volt a csoportok, egyének mozgása, a bemutatott produkció. Természetesen mindenki tudása legjavát mutatta be a közönségnek. Ahhoz is már hozzászoktunk, hogy mind a három ága a tornának (fiútorna, lánytorna, gumiasztalosok) szerepel a gála műsorán.

Nyiri Patrik edző legényei dobbantanak, és ugranak hatalmasat. Fotó: Zsedrovits Enikő

A változatosság is javára vált az előadásnak. A kicsik, az ovisok kiváló talajgyakorlatokkal szerepeltek, majd végigjárták az akadálypályát. Következett a mesejáték sok mozgással. Taps fogadta a korláton bemutatott elemeket is. A két gumiasztalon végzett gyakorlatok is elkápráztatták a közönséget. A nagyobbak pedig már nívós nyújtó- és gerenda-gyakorlatot is bemutattak. És következett a hab a tortán. Az edzők átváltoztak óvodásokká, és vidám, tréfás gyakorlatokkal szórakoztatták a jelenlévőket.

Remek délelőtt, teljes siker a tornacsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!