Sport

2017.03.08. 16:25

Viharsarki csata előtt

Dunaújváros - A pénteki női kézilabda-mérkőzésre meglehetős önbizalommal várja a Békéscsaba a dunaújvárosi női csapatot. A kiesés ellen küzdő viharsarki gárda több bravúrnak is számító sikert ért el a közelmúltban.

Jankó Árpád

Egy góllal, 23-22-re győzte le a Vác együttesét. S bár két góllal kikapott Skaliczki László együttese a Ferencvárostól, de döntetlent játszott Kisvárdán (22-22), az MTK-nál peches vereséget szenvedett (26-27), és a legnagyobb bravúrt otthon a Debrecen ellen érte el, amikor 22-21-re legyőzte a csabai gárda a Debrecen csapatát. (A szünetben még a Loki vezetett 13-10-re.)

Szakemberek szerint a Debrecen legyőzése a második félidőben az öt-egyes nyitott védekezésnek volt köszönhető, ami teljesen megzavarta a debreceni játékosokat. Az ötvenedik perc környékén már a Csaba vezetett 18-17-re. Walfisch Mercédesz kilenc gólt dobott, Vaszileuszkaja pedig hatot.

Mindezek a meglepetést jelentő sikerek köszönhetőek a békéscsabai csapat rendkívüli küzdőszellemének, makacsságának, és az átlagon felüli kemény játékának. Amolyan Skaliczki-féle stílusban kézilabdázik a csabai gárda. Az agresszivitásukat bizonyítja, hogy nagyon sok kétperces kiállítást kapnak egy-egy mérkőzésen. Bizony ezeket ki kell majd használni.

- A legkeményebb védekezést produkálja a Békéscsaba, és ezt el kell viselni, az emberelőnyös helyzeteket pedig könyörtelenül góllal kell befejezni - ezt már György Lászó, a D. Kohász vezetőedzője mondta. majd a védekezés fontosságáról is beszélt. - Kemény védekezéssel meg kell állítani őket. Az elmúlt időszakban is bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk nagyon zártan, eredményesen védekezni, csapatként játszani, egymást kisegítve kézilabdázni.

Szalai Babett, a Dunaújvárosi Kohász irányítója is figyelmeztetett arra, hogy a békéscsabai gárda egyre jobban játszik, folyamatosan javul a teljesítményük.

- Nemcsak hatosfallal, hanem nyitottan is védekeznek. Ez utóbbival győzték le a debreceni együttest a mérkőzés második félidejében. tehát az első perctől kezdve nagyon kell figyelnünk, és alkalmazkodnunk a védekezésükhöz. A kulcskérdés az lesz, hogy a lehetőségeinket, a ziccereket mennyire tudjuk kihasználni, főként az emberelőnyös helyzetekben. - nyilatkozta Szalai Babett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!