Világbajnokság a jégcsarnokban

2016. március 03., 21:48 szerző: Agárdy Csaba fotós: Zsedrovits Enikő
komment
Dunaújváros – Jégkorong- világbajnokság lesz Dunaújvárosban az U10-es korosztálynak. Na ez nem teljesen így igaz, de mégis csak vébéről beszélhetünk.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Dunaújvárosi Acélbikák utánpótlás vezetőedzőjének, Vladimír Babicnak a fejéből pattant ki a gyerekvilágbajnokság megrendezésének ötlete. A történet lényege, hogy az A-csoportos világbajnokság tizenhat országa adja a csapatneveket. A tornára csak magyar játékosok nevezhettek, és ezek alapján jött létre Kanada, Oroszország, Svédország és a többi – köztük természetesen Magyarország – együttes. – Hagyományt szeretnénk ezzel a tornával teremteni, és a következő években is megrendezni.

A Dunaújvárosi Acélbikák U10-es csapatából is ott lesznek a játékosok a vasárnapi tornán, a „világbajnokságon”.Képünkön Palkó Dorka okítja a kicsiket Fotó: Zsedrovits Enikő

Kétszázhúsz gyerek játszhat tizenhat csapatban, különböző egyesületekből. A, B, és C osztályba osztottuk be a játékosokat, majd sorsolással alakítottuk ki a csapatokat, hogy közel azonos erősségűek legyenek. Olyan nagy volt az érdeklődés, hogy jövőre nemcsak a tízéveseknek, hanem a tizenkét éveseknek is megrendezzük az eseményt – tudtuk meg Vladimír Babictól. A kanadai szakember, Glenn Williamson, aki öt éve dolgozik Magyarországon, nagyon jó ötletnek tartja a „világbajnokságot”.

– Fantasztikus látni, ahogy Vladimír Babic szervezi ezt a tornát. Micsoda lehetőség ez a játékosoknak arra, hogy meccseket játszanak, új barátokat szerezzenek. Egész Magyarországról érkeznek a hokisok. Ki tudja, talán ebből a tornából kerül majd ki egy játékos, aki tizenkét év múlva az NHL-ben játszik majd. A torna vasárnap 8 órakor kezdődik, és 19 óráig tart.

Agárdy Csaba

2016. március 03., 21:48 szerző: Agárdy Csaba fotós: Zsedrovits Enikő

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...