Sport

2012.12.11. 17:58

Világbajnoksággal zárnak

Dunaújváros - Balog Gábor és Takács Krisztián személyében két dunaújvárosi úszóért is szoríthatunk a világeseményen.

Gallai Péter

Szerdán kezdődik Törökországban a rövidpályás úszás-világbajnokság, amelyen a Dunaferr-DVSI-t Balog Gábor (balra) és Takács Krisztián képviseli

Alig ért véget a rövidpályás Európa-bajnokság, máris következik a világbajnokság, amelynek Isztambul ad otthont. A szerdán kezdődő,  és vasárnap záródó viadalon a magyar csapatot két Dunaferr-DVSI úszó, a kontinenstornán is szereplő Balog Gábor és Takács Krisztián  is erősíti. A két sportolóval  ezúttal a Dunaújvárosban 1980 óta edzősködő Kovács József   utazott el. Az Eb-n tizenkét érmet szerző csapatnak ezúttal sokkal nehezebb feladata lesz, hiszen a tengerentúli klasszisok is itt lesznek. Ezt emelte ki a Dunaferr-DVSI szakosztályvezetője, Bene Vera is: - Büszkeséggel tölt el minket, hogy ismét két dunaújvárosi úszó képviselheti klubunk színeit Törökországban. Sajnos Gábor közel egy hetet kihagyott betegség miatt, így nem tudni mire lesz képes ebben a roppant erős mezőnyben. Krisztián esetében pedig a sprinttávokon nem nagyon lehet előre jósolgatni. De fontos, hogy mindketten minél több nemzetközi  versenyen szerepelhessenek.

 




Kovács József edző kísérte el a két dunaújvárosi fiút (Fotó: Vohlmann György)


Kovács József arról   beszélt, hogy versenyzői arra is felhasználják a világbajnokságot, hogy feltérképezzék az ellenfeleket a normál medencés versenyek előtt. 

A  világbajnokság szerdai nyitónapján 100 méter háton elsőként  Balog Gábor szerepel, pénteken úszik  50 méter háton, vasárnap pedig 200 méter háton tempózik. Takács   Krisztián csütörtökön versenyez 50 méter  gyorson,   50 méter  pillangón pénteken, 100 méter  gyorson pedig szombaton áll rajthoz.   

A világbajnokságon szereplő magyar válogatott kerete: Balog Gábor, Bernek Péter, Biczó Bence, Cseh László, Dara Eszter, Gyurta Dániel, Gyurta Gergely, Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Kozma Dominik, Pulai Bence, Rákos Patrik, Takács Krisztián, Verrasztó Dávid, Verrasztó Evelyn.  


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!