Sport

2014.07.31. 15:25

Világkupa keretben a lányok

Dunaújváros - Az Eb után újabb komoly torna, a Világkupa vár a magyar férfi és női vízilabda-válogatottra. A lányoknál bekerült a keretbe két dunaújvárosi, Kasó Orsolya és Menczinger Kata.

Gallai Péter

A Dunaújvárosi Főiskola pólósai mellett Hevesi Anita a harmadik új arc, a kimaradó Bolonyai Flóra, Kisteleki Dóra és Csabai Dóra. A hölgyek az oroszországi Hanti-Manszijszkben augusztus 12-17. között szerepelnek, csoportjukban Ausztrália, az Egyesült Államok és Dél-Afrika lesz az ellenfél. A másik négyesben Spanyolország, Oroszország, Új-Zéland és Kína játszik.

Kasó Orsolya az Eb-ről lemaradt, de most utazhat. Fotó: Ady Géza

Merész András szövetségi kapitány: – A Világkupa már a következő idény eleje, ez is oka annak, hogy ez a három játékos bekerült a keretbe. Egyrészt nagyon komolyan végigcsinálták az Eb felkészülést – mint mindenki más is –, másrészt szeretném tűzben tartani a játékosaimat és jelezni a többiek, a most is kimaradók felé, hogy mindenkinek van esélye a keretbe kerülésre. A három érkező egyébként három hete a junior válogatottal készül, nincsenek tehát lemaradva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!