Kovács Zsófia több új elemet is kipróbál Dohában

2017. március 20., 20:35 szerző: Gallai Péter fotós: Zsedrovits Enikő
komment
Dunaújváros - A dohai világkupára utazott el hétfőn hajnalban Trenka János, a Dunaferr SE torna edzője és két magyar versenyző, a dunaújvárosi Kovács Zsófia és Al-Salty Dália.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Dália Böczögő Dorina makacs vállsérülése miatt került be az utazócsapatba, és rutinszerzés a célja a nagy versenyen. Böczögő kihagyja tehát ezt a versenyt, mert nem akarja kockáztatni az Európa-bajnokságot. Rajtuk kívül még a világkupán lesz Gondos-Arató Orsolya bíróként. A tornászok hétfőn utaztak el Katar fővárosába. Kovács Zsófia mind a négy szeren színre lép. A selejtezőt szerdán és csütörtökön rendezik meg, ahol az első nap felemáskorláton és ugrásban, a második nap pedig gerendán és talajon mérik össze tudásukat a női tornászok. A döntőt pedig pénteken és szombaton tartják.

Trenka János, Kovács Zsófia edzője utazás előtt nyilatkozta, hogy ezúttal szeretnének több új elemet, gyakorlatot is kipróbálni. Erre a célra is jó alkalom lesz a dohai viadal.

- Tulajdonképpen mindent, ezt a versenyt is az Európa-bajnokság alá rendeljük, ami április 19-én kezdődik. Az lesz a legfontosabb. Úgy látom, a felemáskorlát-, a gerenda-gyakorlatai rendben vannak, az ugrással és a talajgyakorlattal pedig majd meglátjuk, mire jutunk. Egyszóval: számunkra ez a verseny bár fontos, de legfőképpen komoly felkészülést jelent a kontinensviadalra - nyilatkozta Trenka János. A magyar küldöttség vasárnap érkezik majd haza.

Draskóczy Imre szövetségi kapitány a következőket nyilatkozta: - Kovács Zsófia a felkészüléssel jól áll, megfelelő állapotban van, és véleményem szerint jól fog teljesíteni, ugrásban és felemáskorláton fináléesély várható nála, és reméljük, hogy a dobogós helyezés is benne lesz. A másik tornászhölgy, Al-Salty Dália, aki Böczögő Dorina helyett utazik, lehetőséget kapott, hogy tapasztalatot szerezzen egy ilyen rangos világkupán.

Gallai Péter

2017. március 20., 20:35 szerző: Gallai Péter fotós: Zsedrovits Enikő

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...