Sport

2017.02.20. 19:15

Két játékossal bővült az NB I-es futsalegyüttes kerete

Dunaújváros - A bajnoki szünet felkészülési sorozatában egy régi ismerős játékos tért vissza a Dunaferr DUE Renalpin FC együttesébe. Ezenkívül egy újrakezdő játékos is a csapat tagja lett.

Balogh Tamás

Közös reményeik szerint a klub egyik korábbi játékosa, Gorjanacz Mario egy kis kitérő után ismét ezt a csapatot erősíti.

- Könnyű szívvel jött vissza?

- Természetesen igen, örömmel érkeztem. Ismerem a társaságot, szinte mindenkivel hosszabb ideje jó kapcsolatot ápolok. Aki új játékosnak számít közülük, azokkal is össze fogok barátkozni.

Gorjanacz Mario

- Milyen formában érkezett és melyik feladatot szánják önnek?

- Nagy kihívás előtt állunk. A rájátszásban számítanak a teljesítményemre, és én is sokat szeretnék a csapatnak segíteni. A többiekhez képest fizikálisan lemaradásban vagyok, mert a korábbi csapatomnál nem volt ilyen komoly edzésmunka, mint itt. Nagyon igyekezek pótolni a hiányosságaimat. Tudom, hogy ez az első két hét nehéz lesz számomra, de örömmel vállalom a terhelést. Hasznos csapattag szeretnék lenni, de emellett nyilván gólokkal is hozzájárulok a közös sikerhez. Természetesen jól ismerem a csapat idei alapszakaszbeli útját, hiszen szinte napi kapcsolatban voltunk a többiekkel. Követtem a sikereiket. Jó hangulatban érkeztem, munkába álltam, és alig várom, hogy lehetőséget kapjak a mérkőzéseken.

Rajta kívül egy lelkes újrakezdőről is beszámolhatunk. Aki már kisgyerekként megpróbálta és sikeres volt a labdarúgásban, valószínűleg egy életre meg is kedveli azt. Németh Tamás, a Dunaferr DUE Renalpin FC egyik új játékosa is egy ilyen, korán kezdődő karriert mondhat a magáénak. A futsalt ennél a csapatnál ismerte meg, ahová egy hosszabb szünet után, sikerre éhesen tért vissza.

Németh Tamás Fotó: Balogh Tamás

- Egyszer csak itt termett és kész futsalossá változott?

- Amikor a csapat még az NB II-ben szerepelt, már játszottam itt. Utána abbahagytam ezt a szakágat. Néhány hete Fehér Zsolt vezetőedző lehetőséget adott arra, hogy újra elkezdjem, és megpróbálkozzak a visszatéréssel.

- Mióta számítja magát labdarúgónak?

- Az évek szerint már jó rég óta, hiszen hétéves koromban kezdtem, és eddig főleg nagypályán játszottam. A nagypályáról ide beköszönve elsőre szokatlan volt ez a közeg, emellett nagy a kihívás! Arról nem is beszélve, hogy mások a pályaméretek és a játék ritmusa is különböző. Szerencsére ebbe már belekóstoltam, meg is kedveltem, ezért most könnyebben tudok játékba lendülni.

- Mikor csatlakozott a csapathoz?

- A Nyírgyulaj elleni mérkőzést követően, január közepétől kezdtem el Dunaújvárosban az edzéseket. Fizikailag voltak problémáim, de minden edzésen azon dolgoztam, hogy behozzam a lemaradásomat. Nyilván a variációkban is rengeteg tanulni valóm van még, de megpróbálok nagyon odafigyelni, hogy ezt is minél előbb pótolni tudjam. Mára már úgy érzem, hogy kezdem fölvenni a ritmust, de még sok feladatom van hátra. A balszélső poszton szeretnék szerepet kapni, és ha már a mérkőzéseken is lehetőséget kaphatok, akkor minél több gólt akarok lőni. Az eltelt idő alatt igyekeztem megtalálni a hangot a játékostársaimmal, amivel úgy érzem, hogy szintén jó úton haladok.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!