Sport

2013.03.12. 16:35

Vízilabda: Dunaújvárosból négyen kerültek be a csapatba

Dunaújváros – Szerdán este Görögországban játssza utolsó Világliga selejtezőjét a már biztosan továbbjutott magyar női vízilabda-válogatott.

Gallai Péter

Merész András szövetségi kapitány szavatartó ember, ugyanis a DF-Mex Motors – Eger bajnokira ellátogató szakember lapunk kérdésére már akkor elárulta: a görögök elleni válogatott meccsre kilenc junior korú, nagyon tehetséges játékost is magával visz. Nos, a mieink számára már tét nélküli összecsapásra – a csapat korábban biztosította helyét a kínai szuperdöntőben – csak négy rutinos, londoni olimpiát is megjárt hölgy utazott el. Bujka, Csabai, Tóth O. mellett a Dunaújváros csapatkapitánya, Menczinger Kata képviseli majd az olimpikonokat.

A kilenc junior között pedig további három DF-MM pólós neve található: Horváth Brigitta, Gurisatti Gréta és Polák Zsófia személyében. A világbajnoki címet birtokló görögök ellen így most javarészt a Mihók Attilával junior vb ezüstérmes játékosok vehetik fel a harcot. A tétnélküliség és az ifjú keret ellenére Merész András nem mondott le a sikerről: – Igaz, hogy igen fiatal válogatottal állunk ki, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem a három pontért utazunk ki. Szó szerint bedobjuk a fiatalokat a mély vízbe, akik eredménykényszer nélkül vízilabdázhatnak.

A diadal egyben azt is jelentené, hogy a mieink veretlenül végeznek a csoport élén, ugyanis a spanyolokat kétszer, a szerdai riválist pedig idehaza győzték le a lányok. A csoportból az első kettő jut tovább.

Az európai A-csoport állása: 1. Magyarország 9 pont/3 mérkőzés, 2. Spanyolország 3 pont/3, 3. Görögország 0 pont/2

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!