Sport

2014.09.15. 12:40

Vízilabda: Ismét Gurisatti az élen

Dunaújváros – A vasárnap befejeződött junior női vízilabda Európa-bajnokságon ismét kiemelkedően szerepeltek a Dunaújvárosi Főiskola VE játékosai.

Gallai Péter

A végül negyedik helyen végzett magyar csapatból került ki a kontinenstorna gólkirálya, Gurisatti Gréta, aki huszonnégy találattal végzett az élen. Méghozzá úgy, hogy a harmadik helyért vívott meccsen egyszer sem tudott betalálni, olyan keményen fogták a spanyol védők, amit büntetlenül tehettek. A dunaújvárosi vízilabdázó elképesztő sorozatot produkált, ugyanis a két héttel ezelőtti ifjúsági világbajnokságon is ő szerezte a legtöbb gólt. További öröm, hogy a második helyen Olaszországban is DFVE pólós végzett, húsz találattal Horváth Brigitta.

Gurisatti Gréta ismét a legjobb gólszerző lett. Fotó: MVLSZ/Dobos Sándor

Ami pedig az Eb-t illeti: a vasárnap esti fináléban a görögök 7-6-ra nyertek az olaszok ellen. A további sorrend: 3. Spanyolország, 4. Magyarország, 5. Oroszország, 6. Hollandia, 7. Nagy-Britannia, 8. Ukrajna, 9. Szerbia, 10. Szlovákia, 11. Izrael, 12. Svájc, 13. Portugália, 14. Törökország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!