Sport

2014.05.14. 19:35

Vízilabda: Négy újvárosi a bő Eb-keretben

A női vízilabda-bajnokság végeztével nem sokat pihenhetnek a válogatott játékosok, hiszen kezdődik az Európa-bajnoki felkészülés. Merész András négy Dunaújvárosi Főiskola játékost hívott be a bő keretbe.

Gallai Péter

A keret tizennyolc tagja közül majd tizenhárom vehet részt a magyarországi, budapesti Európa-bajnokságon, amelyet július 14. és 27. között rendeznek meg. Merész András szövetségi kapitány négy Dunaújvárosi Főiskola VE pólósra számít, a kapus Kasó Orsolya mellett Menczinger Kata, Csabai Dóra és Miskolczi Kitti kap lehetőséget. S számoljuk még ide a spanyol Sabadell légiósát, a dunaújvárosi Szücs Gabriellát is.

Kasó Orsolya is esélyt kapott az Európa-bajnoki szereplésre (Fotó: Ónodi Zoltán)

A felkészülés május 19-én kezdődik, igaz, a légiósok közül nem mindenki lesz még itt ekkor, a teljes csapat június elejétől dolgozik majd együtt, méghozzá már Dunaújvárosban, ahol a holland válogatott is csatlakozik a mieinkhez. Június 4-én és 5-én pedig a Dunaújvárosi Főiskola Kupa keretében a Fabó Éva Sportuszodában a lányok a hollandokkal a magyar junior válogatottal találkoznak, de elképzelhető, hogy még a görögök is csatlakoznak.

A keret, kapusok: Bolonyai Flóra (USC, USA), Gangl Edina (ZF-Eger), Kasó Orsolya. Mezőnyjátékosok: Hevesi Anita (Hungerit-Szentes), Gémes Alexa (Szentes), Menczinger Kata, Csabai Dóra, Miskolczi Kitti, Czigány Dóra (ZF-Eger), Kisteleki Hanna (UVSE), Kisteleki Dóra (Rapallo, olasz), Keszthelyi Rita (Orizzonte Catania. olasz), Bujka Barbara (Olympiakos Pireus, görög), Takács Orsolya (Bogliasco, olasz), Tóth Ildikó (Messina, olasz), Szücs Gabriella (Sabadell), Antal Dóra (Cal Bears, USA), Illés Anna (Cal Bears, USA).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!