Sport

2013.01.22. 16:58

Vízilabda - Rajt a Világligában

Mataro - A Világliga selejtezőjével ma megkezdi idei szereplését a magyar női vízilabda-válogatott. A lányok az első meccsen Spanyolországgal játszanak, szombaton a görögöket fogadják.

Gallai Péter

A dunaújvárosi kapus, Kasó Orsolya is a válogatottal tarthat a Világliga első, mai  összecsapására

Már január elején megkezdte felkészülését a Merész András irányította csapat az újabb erőpróbákra, a kapitány hat dunaújvárosi játékost - Kasó Orsolya, Hajor Orsolya, Menczinger Kata, Polák Zsófia, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta  - hívott meg az edzőtáborba. A DF-Mex Motors pólósai  közül  végül  Kasó kapus utazott el Spanyolországba, a keretbe hét londoni olimpikon  mellett  az abszolút újonc Garda  Krisztina is bekerült. Menczinger Kata   helye is biztos lett volna a válogatottban, de ő megsérült a felkészülés alatt.

-  Az egyik edzés alatt kezdett fájni a lábam, az orvos   egyből megvizsgálta és  arra jutott, jobb lenne,  ha kihagynék egy hetet. Így    gyógytornára és pihenésre lettem ítélve, ami elég rosszul érintett, ugyanis szerettem volna játszani a Világliga meccseken, de sajnos ez most nem lehetséges.  Helyette most teljes intenzitással a felépülésre koncentrálok: megteszek mindent annak érdekében, hogy februárban már újra játszhassak. Lesz dolgom bőven, mert a  sérülés miatt kezdhetem elölről az alapozást is - mondta Kata.

A fiatal Hajor Orsolya tisztában volt vele, hogy a kapitány a rutinos, idősebb játékosoknak szavaz bizalmat. Nekik csak a reménykedés jutott, hátha mégis bekerülhetnek az utazók közé. Ennek ellenére  mindent beleadtak a felkészülés során, hogy bizonyítsák a szakvezetésnek, nem ok nélkül  kaptak bizalmat.

Az utazó csapat:   Kasó Orsolya, Bujka Barbara, Takács Orsolya, Tóth Ildikó, Szücs Gabriella, Antal Dóra, Keszthelyi Rita, Csabai Dóra, Somhegyi Noémi, Kövér-Kis Réka, Illés Anna Krisztina, Miskolczi Ibolya Kitti, Garda Krisztina. A további program:  január 26-án Egerben játszunk a görögökkel, február 9-én fogadjuk a spanyolokat, március 13-án pedig Görögországba utazik a csapat. A szuperdöntő  júniusban   Pekingben lesz.

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!