Sport

2013.11.19. 19:25

Sportcsillagok Gálaestje: voksoljanak a dunaújvárosiakra!

Dunaújváros - Decemberben ötvenhatodik alkalommal rendezik meg a Sportcsillagok Gálaestjét, amelyen a sportújságírók szavazatai alapján az év legjobb sportolóit díjazzák.

Gallai Péter

A rangos eseményen a szurkolók is szerephez jutnak, ugyanis szavazatukkal segíthetik kedvencüket a legnépszerűbb sportoló cím elérésében. A listán 197 magyar sportoló köztük több Dunaújvárosban szereplő, illetve itt nevelkedett neve szerepel, akik az idei felnőtt világversenyeken értek el érmes helyezést egyéniben vagy csapatban. A közönségszavazás december 6-ig tart, és az alábbi oldalon lehet voksolni: facebook.com/sportcsillagok. Egy e-mail címről csak egy szavazatot fogad el a számítógép. A közönségszavazás keretében tíz szerencsés szurkoló értékes nyereménnyel gazdagodik. Az eredményhirdetés december 19-én, a Sportcsillagok Gálaestjén lesz, amelyet a Duna Televízió élőben közvetít.

Lássuk a jelenleg Dunaújvárosban sportoló jelölteket. Vízilabda: Garda Krisztina (Dunaújvárosi Főiskola VE), Kasó Orsolya (Dunaújvárosi Főiskola VE), Menczinger Kata (Dunaújvárosi Főiskola VE), Miskolczi Kitti (Dunaújvárosi Főiskola VE). Jégkorong: Ladányi Balázs (Dab.Docler). Kajak-kenu: Vass András (Dunaferr SE).

Rajtuk kívül több, itt nevelkedett, illetve idevalósi jelölt van a listán.

Jégkorong: Benk András (Sapa Fehérvár AV 19), Magosi Bálint (Sapa Fehérvár AV 19), Nagy Gergő (Quad City Mallards CHL, USA). Pozsgai Tamás (Sapa Fehérvár), Rajna Miklós (Sapa Fehérvár), Szélig Viktor (Briancon, Franciaország), Tokaji Viktor (Sapa Fehérvár AV 19), Vas János (Dijon, Franciaország), Vas Márton (Frankfurt, Németország). Vízilabda: Szücs Gabriella (Sabadell, Spanyolország). Kajak-kenu: Kárász Anna (EDF Démász, Szeged).

Menet közben a Magyar Sportújságírók Szövetségének tagjai november 24-ig szavazhatnak arról, hogy női egyéni, férfi egyéni, legjobb csapat, legjobb edző, legjobb szövetségi kapitány, valamint a fogyatékkal élő sportolók kategóriájában kiket tartanak a legjobbnak.

A jelöltek között szintén van dunaújvárosi érdekeltség, nem is egy. A csapatok között szerepel a Vass Andrással világbajnoki harmadik helyet szerző kenunégyes egység. Szintén jelölt a vb-bronzérmes női vízilabda-válogatott (Garda, Szücs, Miskolczi, Kasó, Menczinger), valamint a női kajaknégyessel Európa-bajnoki aranyérmes Kárász Anna is megnyerheti a díjat.

 

Címkék#sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!