Sport

2016.12.16. 15:35

Volt mire büszkének lenni a Dunaferr SE birkózó-szakosztálynál

Dunaújváros - Versenyekben és támogatásokban is gazdag esztendő van a Dunaferr SE birkózó-szakosztálya mögött, tehát volt mire büszkének lenni a csütörtöki évértékelőn.

Horváth László

Csütörtökön este ünneplőbe öltözött urak és hölgyek foglaltak helyet a Vigadó étterem asztalainál. Sportolók, hozzátartozók, sportági támogatók és a meghívott vendégek előtt Pintér Attila, a Dunaferr SE birkózó-szakosztályának elnöke köszöntő beszédében azt hangsúlyozta, hogy a sikeres szereplés érdekében az elmúlt évben rengetegen felsorakoztak a dunaújvárosi birkózók mögé. Jelentős szakmai, anyagi valamint kapcsolati támogatás tette elérhetővé a közös munka gyümölcsét. Örömmel nyugtázható, hogy az év végi mérlegnél számos nemzetközi és hazai verseny szép eredménye írható a szakosztály sportolóinak nevei mellé - emelte ki Pintér Attila.

Potesz Diánának személyesen Komáromi Tibor háromszoros világbajnok adta át a legtehetségesebbnek járó díjat

A köszöntők folytatásában Mátyás Gábor, a Dunaferr SE elnöke is méltatta a közös összefogás jelentőségét. 2013 óta a kormány kiemelt olimpiai sportágak támogatási programjában a birkózás is szerepel, ami az elmúlt három évben jelentős anyagi hátteret biztosított. A legfrissebb hírként pedig örömmel jelentette be Mátyás Gábor, hogy a Magyar Birkózó Szövetség kedvező döntése alapján harmincmillió forintos támogatást nyertek el, amelyet a Gurics György Birkózó Centrum további fejlesztésére fordítanak.

Pintér Attila szakosztályelnök és Mátyás Gábor a Dunaferr SE ügyvezető elnöke rendkívül eredményesnek értékelte a birkózók 2016-os esztendejét

Veteránok és fiatalok együtt, egy asztalnál ünnepelték az elmúlt év sikereit Fotó: Horváth László

Az évértékelő hátralévő részében a 2016-os év kiemelkedő teljesítményeiért vehettek át jutalmat sportolók, támogatók, közösségi munkát végzők. Befejezésül álljon itt a teljesség igénye nélkül az idei esztendő versenytükre számokban: 6 meghívásos verseny, 8 csapatbajnokság kötött- és szabadfogásban. Összesen 39 hazai rendezésű versenyen indultak a Dunaferr SE birkózó-szakosztályának sportolói. A nemzetközi porondon: Svédország kadet szabadfogású Eb, Svédország veterán vb, Románia Bukarest kadet nagydíj, Lengyelország Katowice serdülő és kadet korosztályú 5 nemzet tornája, Szlovákia Trencsén diák és serdülő meghívásos nemzetközi verseny, Szlovákia Madar diák és serdülő meghívásos nemzetközi verseny nyújtott érmeket, sikereket. A versenyeken kívül hazai és külföldi edzőtáborokban öregbítették a magyar birkózósport hírnevét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!