Sport

2015.07.16. 13:33

Weiter Dávid nagy úszása - Dunaferr fiatal sportolója tizenöt másodpercet javított rekordján

A rekordszámú nevezés miatt már szerdán elrajtolt az úszók országos gyermekbajnoksága, amelynek nyitányán a Dunaferr-DVSI küldöttsége máris aranyérmet szerzett.

Gallai Péter

A miskolci megmérettetésen Kovács József és Szabó Gergő tanítványai állnak rajthoz, számszerint tizenheten: Böde Laura, Lack Bianka, Vadász Panna, Daru Vanessza, Decsi Dorina, Horváth Evelin, Weiter Dávid, Szlobodnyik Dávid, Hegedűs Kristóf, Dort Máté, Kállai Bendegúz, Kállai Botond, Szántó Botond, Pukánszky Bálint, Farkas Botond, Falusi Adrián, valamint Gugyella Dávid.

Az első, szerdai versenynap máris első helyezést hozott a dunaújvárosi csapat számára, hiszen 1500 méter gyorson Weiter Dávid az első helyen csapott be a célba, ráadásul úgy, hogy nem csak a 2002-es születésű versenyzőket, hanem a 2001-es korosztály tagjait is legyőzte. Ám ez még mind semmi, ugyanis tizenöt (!) másodperccel saját egyéni csúcsát is megjavította. Rajta kívül a 4x200 méteres fiú gyorsváltó hatodik helyezést ért el B kategóriában a Weiter, Falusi, Pukánszky, Szántó összeállításban. A C kategóriában szereplő 4x200 méteres gyorsváltó pedig ötödik lett, a csapatnak Farkas, Szlobodnyik, Kállai és Dort volt a tagja. 800 méter lány gyorson Lak Bianka hatodikként zárt.

Weiter Dávid szerezte a dunaújvárosi küldöttség első aranyérmét az országos bajnokság nyitányán

A szakosztályhoz kapcsolódik még egy versenyeredmény, az ifjú utánpótlás úszók a hétvégén a székesfehérvári szezonzárón szerepeltek, ahonnan tizenkilenc aranyérem mellett tizenhat ezüst és tizenegy bronmeddállal tértek haza Őri-Paczolai Györgyi és Szabó Gergő tanítványai. A versenyen az ötszörös első Lengyel Gréta kiemelkedő teljesítményéért átvehette a legeredményesebb versenyzőnek járó kupát a 2004-es korosztályban. Ám nem csak az ő produkciójával lehetett elégedett a szakvezetés, Daru Zétény 200 mellen, Csehák Erik, Kiss Levente 100 mellen, 50 gyorson Kenyér Lilla, valamint Rafaisz Adél nyújtott kimagasló teljesítményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!