Sport

2015.03.12. 12:35

Zajlik az élet a Vajk íjászoknál

Az íjászok berkekben már véget ért a téli holtidőszak, elkezdődött a versenyszezon. A teremsorozat már javában zajlik, és hamarosan a terepnek is kedvez majd az időjárás.

Körmendi Erzsébet

A Rácalmás Sportegyesület égisze alatt működő Vajk íjász szakosztály versenyzői a múlt év végétől a DDR 3D teremsorozat versenyein szerepelnek, valamint többen részt vettek Budapesten a 3D terem országos bajnokságon, ahonnan több első helyet is elhoztak. Tóth Balázs szakosztályvezető tájékoztatása alapján idén három említésre méltó verseny lesz a térségben, abból kettőt hazai pályán rendeznek: május 30-án, valamint október 10-én Rácalmáson a Nagyszigeten bizonyíthatnak az íjászok, szeptember 19-én pedig Mezőfalván a Virág-tónál tartják tartják a találkozót.

Szép eredményeket értek el a Vajk szakosztály tagjai az elmúlt évben. A fotón középen Tóth Balázs szakosztályvezető és Tóth Csaba (Fotó: Amatőr felvétel)

A szakosztályvezető jóleső érzéssel hangsúlyozza, hogy a sportegyesüt biztosítja az íjász szakosztály működésének anyagi feltételeit, éppen ezért a versenyzőknek már csak a tisztes felkészülésre kell koncentrálniuk. Ez utóbbiba sincs hiba, mert a vajkosok mindig fegyelmezetten és lelkesen készülnek. Heti rendszerességgel tartanak edzéseket, továbbá házi versenyeket is rendeznek, ahol gyakorolni tudjuk a tagok „élesben” az igazi versenyhelyzeteket. A szakosztályvezető kiemeli a csapat összetartását, azt, hogy mindenki tisztességesen elvégzi a rá bízott munkát, ugyanis ennek köszönhető a versenyeik magas – más klubok, szakosztályok által is elismert – színvonala. Utánpótlás korú versenyzőik – Füle László Gábor, Bényei Ákos, Pomóthy Panna, Pomóthy Dalma, Polgár Dávid, Tóth Bence, Tóth Bálint, Czigler Panna, Pesei Krisztián és Pesei Karolina – 2014-ben nagyon szépen szerepeltek a DDR versenysorozatban, a diákolimpián, valamint az országos bajnokságon: több dobogós hellyel örvendeztették meg a sportegyesületet, öregbítették a Vajk hírnevét. Felnőtt férfi íjászaik közül ki kell emelni Füle Lászlót, valamint Tóth Csabát, ők rendszeresen és nagyon jól szerepeltek a versenyeken. A hölgyek is remekül teljesítenek: Tóthné Szarvas Andrea és Fentős Tímea sokszor egymással is versenyezve szereztek sok-sok dobogós helyet. Pesei Patrik 2015-ben felnőtt korosztályba lépett, tőle ugyanazt az eredményes szereplést várják a csapattársaik, amit ifiként megszoktak.

Tóth Balázs kiemeli és mindenkinek a figyelmébe ajánlja a nagy nemzetközi próbatételt: augusztus 25-29. között Magyarországon, Gödöllőn rendezik meg az IFAA 3D világbajnokságot, amelyen várhatóan körülbelül 1600 íjász vesz majd részt. A Rácalmás SE Vajk szakosztálya 10 versenyzővel indul a nagy rangadón. Újdonságként említi a vezető, hogy már van honlapjuk is, ahol büszkén számolnak be a versenyzőik eredményeiről, az íjászokat érintő minden friss hírről, és várják az íjászat iránt érdeklődők jelentkezését!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!